Quantcast
Channel: סטארטאפ ישראלי
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1048

הבוטוקס של דאלי: סטארטאפ ישראלי מביא את ה-Generative AI לניתוחים הפלסטיים

$
0
0

מקור: EntityMed

כשאנחנו חושבים על Generative AI הראש נוטה למהר ללכת למחוזות הטקסט או התמונה, כי ChatGPT, דאלי או מידג'רני הם אלו שהכניסו כמעט בין לילה את התחום לחיינו. אבל סטארטאפ ישראלי צעיר מביא את ה-Generative AI לתחום אחר לוהט לא פחות עם הרבה כסף שזורם בו.

הסטארטאפ הישראלי EntityMed פיתח מערכת לרופאים ומטפלים בתחום הרפואה האסתטית (כן, אלו שמזריקים בוטוקס וחומצה היאלרונית) שמבוססת על רשת נוירונים גנרטיבית, שחוזה את תוצאות הטיפולים האסתטיים בדיוק גבוה. "על מנת לגרום לסימולציות להפיק תוצאות מדויוקות אספנו נתונים ויזואלים רבים הקושרים בין תוכנית הטיפול לתוצאת האמת, המידע נכנס לתהליך אימון הרשת הגנרטיבית. האלגוריתם יכול להתאים את הפיזור של החומר המוזרק, טכניקת ההזרקה ומיקום ההזרקה כדי לחזות את תוצאת הטיפול הצפויה", אומר בשיחה עם גיקטיים ליאור ידין – מנכ"ל החברה ואחד היזמים.

לפי ידין, כדי לשפר את הדיוק של האלגוריתם, EntityMed משתמשת במידע מפורט על המבנה האנטומי של הפנים כמו עור, שרירים ורקמות, גיל ומגדר כדי לייצר סימולציית טיפול מותאמת אישית. המודל של אנטיטי אומן על יותר מ-50 אלף פריטים שהגיעו מהמרפאה של אחד היזמים – פרופסור אופיר ארצי – הכוללים תמונות של מטופלים לפני ואחרי טיפולים שצולמו בתנאי תאורה קבועים כשהפנים שלהם מקובעות. הפיתוח של אנטיטי בוצע כולו in-house ולפי ידין הוא גם מוגן בפטנט רשום.

המוצר שהסטארטאפ הישראלי מציע הוא בפועל תהליך ייעוץ דיגיטלי המאפשר למרפאות להציע את ההדמיה ללקוחות פוטנציאליים בלחיצת כפתור, מבלי להוריד אפליקציה או להירשם לשירות. כך הם יכולים להחליט מראש אם הם מעוניינים בטיפול לפני שהגיעו למרפאה, עלעלו בכמה חוברות "לאישה" מ-2005 ואז נכנסו לפגישת ייעוץ פנים אל פנים. בנוסף, המערכת מארגנת עבור המרפאות רשימת מטופלים אפשריים (מה שמוכר גם בתור לידים) כדי למקסם את אחוזי ההמרה שלהם מבדיקה לטיפול בתשלום.

את הסטארטאפ הקימו ב-2020 ידין, שהגיע בכלל מתחום המכשור הרפואי, ופרופ' ארצי – המנהל את המרכז המשולב לאסתטיקה בביה"ח איכילוב ומנהל מרכז לרפואה אסתטית פרטית ברמת אביב מהמובילים בארץ. "משיחות רבות עם רופאים עלה צורך ברור ומובהק לייצר פתרון טכנולוגי המאפשר למטופלים לקבל ביטוי חזותי כיצד יראו לאחר טיפולי הזרקות", אומר ידין על הרעיון מאחורי EntityMed. החברה מוכרת כבר היום רישיונות B2B למערכת שלה עבור מרפאות בארה"ב, באירופה ובאסיה. לפי ידין, ספק טיפולי האסתטיקה הגדול בעולם – עם יותר מ-200 מרפאות – הוא גם לקוח משלם של אנטיטי.

"השירות ויראלי. המרפאות עוקבות אחת אחרי השנייה ברשתות החברתיות, ככה שברגע שמרפאה אחת מעלה קמפיין מיד אנחנו מקבלים פנייה מבעלים של מרפאה חדשה להצטרף לשירות. כך הגענו למעל 15 מרפאות רק במנהטן, ניו יורק בפחות מחצי שנה", אומר לנו ידין על אסטרטגיית השיווק של הסטארטאפ. לדבריו, חלק מהמרפאות מדווחות על זינוק של עשרות אחוזים במספר הייעוצים ללקוחות מאז שהחלו להשתמש במערכת שלהם.

EntityMed הספיקה להשלים עד היום שני גיוסי הון: סבב Pre-Seed בסך 250 אלף דולר מקרן קטנה המשקיעה בעולמות הבריאות הדיגיטלית, וסבב סיד בסך 2 מיליון דולר שהובילה קרן Mangrove Capital Partners שהשקיעה בעבר בסטארטאפים ישראליים מוכרים אחרים כמו ווקמי, Wix ו-K-Health. החברה מחזיקה משרדים בהרצליה ומעסיקה 5 עובדים לצד מספר עובדים מרחוק בתחומי המכירות וה-BizDev בארה"ב.

The post הבוטוקס של דאלי: סטארטאפ ישראלי מביא את ה-Generative AI לניתוחים הפלסטיים appeared first on גיקטיים.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1048