

מקור: SoPick
SoPick היא רשת משלוחים חברתית, המאפשרת לכל אדם פרטי או בית עסק להזמין שליח לכל צורך ובכל זמן בלחיצת כפתור. אלו מכם שהסתגרו בימים האחרונים בבית, בין אם מרצון ובין אם לא, יוכלו להיעזר באפליקציה כדי לחדש קצת את המלאי במקרר או להצטייד במנורת חירום. בצד השני, האפליקציה מאפשרת לכל המשתמשים הנמצאים באיזור לאסוף או לקנות את הפריטים למשלוח בזמנם הפנוי או על הדרך הביתה מהעבודה, ולהרוויח דמי כיס ישירות לכרטיס האשראי. בעצם כל אחד יכול להיות שליח (פיקר, מאסף) ולייצר לעצמו הכנסה נוספת מאיסוף משלוחים, ולשמח לא מעט עצלנים, מפונקים, או מוגבלים בזמן, ניידות וכו׳.
תעריף קבוע
SoPick מספקת מענה למספר בעיות; ראשית, היא מנגישה את שירות המשלוחים גם עבור הקהל הפרטי. כמו כן, עלות משלוחים בדואר סטנדרטי היא גבוהה באופן לא מאוד הגיוני (למעלה מ-10 שקלים עבור דואר רשום קטן), ודורשת גם מהנמען וגם מהמוען לגשת אל סניף הדואר ולהמתין לא מעט, בהנחה שהצליחו למצוא כמובן את הזמן הפנוי לעשות זאת.
אלו שיבחרו לעשות שימוש באפליקציה יהנו מתעריף משלוח קבוע שמחושב לפי מרחק, ולא לפי משקל כפי שהתרגלנו. כך למשל, משלוח למרחק של עד 2 ק״מ יעלה כ-16 ש״ח, בין 2 – 6 ק״מ – 24 ש״ח, 11-25 ק״מ יעלה 36 ש״ח, ומרחק של למעלה מ-95 ק״מ ומעלה יעלה כ-99 ש״ח, כל המחירים כוללים מע״מ.

מקור: SoPick
SoPick היא ממש לא הראשונה שמציגה שירות שכזה, גם לא בארץ; לפני כחודשיים סיפרנו לכם על אפליקצית NeedIt, שמציעה פחות או יותר את אותו הדבר; פלטפורמת מסחר חברתית שרוצה להפוך את החיים לקלים יותר, על ידי כך שמרכזת את כל הצרכים של כל המשתמשים במקום אחד, ומאפשרת לכל אחד להציע את שירותיו כשליח. תכליתה היא לספק מענה לבעיות היומיומיות שכולנו מכירים, בצורה חכמה ושימושית עבור אלה שצריכים דברים דחופים, תוך כדי שהיא מהווה פתרון נחמד למי שרוצה להרוויח כסף ׳על הדרך׳ הביתה.

מקור: SoPick
אז מה בכל זאת ההבדל בין השתיים? בעוד ש-SoPic מבוססת על תעריף קבוע, מחירון שאי אפשר לשחק איתו, אפליקצית NeedIt קצת יותר מתירנית בקטע הזה, ומאפשרת לכל אחד לרשום כמה הוא מוכן לשלם כדי שיביאו לו פריט ספציפי, בשיטה של שוק חופשי.
בשיחה עם גיקטיים אמרו שניים מיזמי החברה, אלישי ביטון וטל שריזלי: ״המתחרים שלנו, כעיקרון, הם כל חברה אשר מציעה שרות משלוחים. הפתרון שלנו טוב יותר כי הוא יותר פשוט, מהיר והכי חשוב זול יותר ונקבע לפי המרחק בלבד, המחיר לא משתנה לפי אופי המשלוח והדחיפות. אצלנו אתה מקבל מחיר קבוע בלי הפתעות. יש לך באפליקציה שליח 24 שעות, המשלוחים מבוטחים וחיוב המשלוח מתבצע רק לאחר מסירת המשלוח ביעד. חשוב לציין, ש-SoPick בבסיסה היא פתרון חברתי שמשתמש בחברה וביחסי הגומלין שבה על מנת לייצר הכנסה האחד לשני – אם הצורך לשלוח או לקבל שליחות קיים אצל כל אדם, מדוע שלא נשתמש האחד בשני למימוש הצורך וכך כל הצדדים ייצאו נשכרים?״.
השליחים שמציעים את שירותיהם באפליקציה יקבלו את הסכום שהרוויחו בתור זיכוי לכרטיס האשראי וללא עמלת משיכה. כמו כן, כל השליחים פטורים ממע״מ, ומקבלים 90% מדמי המשלוח.

מקור: SoPick
׳כל מה שאתה צריך הוא כל סוג של ניידות, טלפון חכם ופנים ידידותיים׳
SoPick הושקה בגרסת בטא בחודש יולי האחרון, והיא פתוחה כרגע רק באזור המרכז בלבד, מהרצליה ועד ראשון לציון, ועד פתח תקווה בצד המזרחי. נכון לעכשיו האפליקציה בעיקר פונה לעסקים קטנים ובינוניים אשר לא יכולים לקבל מחיר הוגן בחברות הקיימות כיום בשוק עבור משלוחים, ולאנשים פרטיים שמחפשים אלטרנטיבה לשירותי הדואר הקיימים. ״אצלנו, כל אחד מעל גיל 16 יכול להרוויח כסף, כל מה שאתה צריך הוא כל סוג של ניידות, טלפון חכם ופנים ידידותיים״.
מה עם תשלום מס הכנסה ומע״מ על ידי המשתמשים? ״יש לנו הסכם מול מע״מ ומול מס הכנסה. אנחנו משלמים את כל המע״מ ושולחים חשבונית בסיום למזמין, השליח פטור מתשלום מע״מ. לגבי מס הכנסה – אנחנו לא מנכים מס לאף שליח, שליח שעובר את מדרגת המס, האחריות עליו לעשות תאום מס ומי שלא עובר את מדרגת המס פטור מתאום מס״.
החברה עצמה נוסדה בינואר 2014, ע״י היזמים אלישי ביטון, טל שריזלי ונילי סולימן. במשרדים הממוקמים בתל אביב פועלים כיום 10 עובדים, כאשר כל ההשקעות עד היום הן מהון אישי של היזמים עצמם. כרגע החברה נמצאת בסבב של גיוס השקעה, בשלב זה בעיקר עם אנג׳לים.
תנו לי לצאת
כדי לעשות שימוש באפליקציה צריך להירשם, ובעצם אם אתם רק רוצים להתרשם קצת מהממשק שלה ולנסות ולהבין על מה מדובר (כמוני), לא תוכלו לעשות שום דבר ותהיו תקועים באותו המסך. מבחינתי מדובר בחסרון די משמעותי, מכיוון ולפני שאני נרשמת לשירות חדש, אני מעדיפה להתרשם ממנו קודם, ולראות אם יש חיבור או לא. שימו לב שאם תנסו להערים על המערכת ולהזין מספר טלפון שגוי (בין אם בטעות ובין אם במכוון) שוב תמצאו את עצמכם תקועים במסך, ללא יכולת לזוז קדימה או אחורה.
גם אחרי שסגרתי את האפליקציה והפעלתי אותה מחדש, קיבל אותי אותו חלון מעיק של ״הכנס קוד אימות״ ולא נתן לי להתקדם או לחזור אחורה בשוב שלב. לכן, טיפ ליזמים – אנשים יכולים לעשות טעויות, וגם אם ניסו להירשם לשירות עם מספר שגוי, זה לא אומר שצריך ׳לעשות להם את המוות׳, ולחסום אותם מהאפליקציה לתמיד.

מקור: צילום מסך, גיקטיים