Quantcast
Channel: סטארטאפ ישראלי
Viewing all 1048 articles
Browse latest View live

בדיקות QA מקיפות תוך 24 שעות: הכירו את הפתרון של We-Test הישראלית [סטארטאפ]

$
0
0
wetest
מקור: We-Test

מקור: We-Test

ביקורת אובייקטיבית ובונה היא מצרך מבוקש והכרחי עבור כל סטארטאפ מתחיל, שכן ביכולתה לשפוך אור על סוגיות שיתכן וכלל לא נלקחו בחשבון. We-Test היא פלטפורמה פרי פיתוח ישראלי, המציעה בודקים פרילאנסרים מקצועיים מרחבי העולם, הזמינים באופן מיידי ובכל רגע נתון, כך שתוך 24 שעות סבב בדיקה או מבחן שימושיות כבר יגיע לסיומו. בסופו של דבר, הלקוח מקבל דו״ח אונליין, רואה את הבודקים שהשתתפו ויכול לתקשר איתם באמצעות צ׳אט מובנה.

״הייחוד בפלטפורמה שלנו הוא שהבדיקה מתחילה באופן מייד וההליך עצמו שקוף לגמרי״, אמר ערן אריה, מייסד החברה. ״אתה בוחר את ההגדרות הדרושות לדיווחי באגים או הפידבק הנחוצים לך, והפלטפורמה כבר תתאים לך את הבודקים שעונים על הצרכים שלך ובמחיר שאתה יכול להרשות לעצמך״. מאחורי הקלעים, צוות הבדיקות מסונן על פי דרישות הלקוח בצורה אוטומטית ומפולטר על בסיס הדירוג הגבוה ביותר וביצועיהם וציוניהם ההיסטוריים.

שירות בדיקות המוני ומקצועי

לאחר פיילוט ופיתוח של שנה וחצי המוצר הושק לקהל הרחב בחודש אפריל 2015, ומיועד לחברות המפתחות בעולם המובייל וה-Web, בהם סטארטאפים הנדרשים לבדיקות QA וחברות אשר זקוקות לכיסוי רחב יותר של פלטפורמות ובשווקי היעד. החברה נמצאת בבעלות פרטית ונכון לעכשיו ממומנת באופן עצמאי ונמצאת בשיתוף פעולה עם חברת מטריקס בישראל.

לטענת We-Test, יתרונה על פני החברות המתחרות נובע גם מהמיידיות שמספקת ללקוחותיה; ״מתכנתים טרוטי עיניים הצריכים לבדוק גרסה ב-4 לפנות בוקר, לא צריכים יותר להמתין לצוות ה-QA או ליצור קשר עם סוכנות הבודקים שמספקת שירותי בדיקה יקרים שלא בזמן אמת. מכיוון שאופן הבדיקה מתבצע אונליין, באינטרקציה ישירה בין מבקש השירות לנותני השירות, ישנו חסכון משמעותי בעלויות ובזמן, כל זאת עם דגש על איכות ומקצועיות במערך הבדיקות״.

המוצר פונה ומותאם בעיקרו לעולם הפיתוח היום אשר עובד על Agile באופן אינטראקטיבי ודינמי כך שזקוק למהירות גבוהה וכיסוי רחב במדינות אליהן פונה, תוך כדי שמירה על עלות נמוכה אשר כל סטארטאפ בתחילת דרכו יכול לממן.

מקור: We-Test

מקור: We-Test

בוא נדבר קצת על תחרות

״בארץ אין מתחרים ישירים, אך המתחרים העיקריים הם Appluase ו-Ubertestesters. הפתרון שלנו טוב יותר בכך שמתאפיין במיידיות, מתבצע בצורה עצמאית על ידי הלקוח, הבודקים ׳שקופים׳ ללקוח וזמן הביצוע מסתכם ב-24 שעות ובעלויות נמוכות משמעותית״. אמר אריה לגיקטיים.

אוקיי, אבל פייבר (סטארטאפ ישראלי גם כן) הינו Marketplace עצום לשירותים, בין היתר לכאלו הקשורים ל-UX ו-QA. למה שמשתמשים יעדיפו לעשות שימוש בפלטפורמה שלכם, בעוד שהמגוון שם רחב הרבה יותר?

״הפלטפורמה שלנו מותאמת לעולם הבדיקות ומאפשרת בדיקה מרובה ובו זמנית ממגוון פלטפורמות, אשר בסופה מתקבל דו״ח משולב מכלל הבודקים במקום אחד, ללא כל ׳התקשקשות׳ מול כל בודק בנפרד. כמו כן, הבודקים שלנו עוברים בחינה על מנת שיוכלו להציע את שירותיהם באתר, ונבחרים מעבר לדירוגי הלקוח גם על סמך ביצועיהם בפועל באתר. באופן כללי פייבר מספקת שירות רוחבי בעוד שאנחנו שירות אנכי, מה ששונה בתכלית״.

מה דרוש בכדי להיות טסטר? ״הבודקים עוברים בחינת כניסה מעמיקה בה נקבעת יכולת מציאת הבאגים, צורות הבדיקה, כלי הבדיקה ויכולת הדיווח המפורטת והמלאה שלהם. על פי אלו נקבע דירוגם הראשוני ומנקודה זו ואילך ביצועיהם באתר וחוות הדעה של הלקוחות משנה ומשפיעה על דירוגם״.

ומה לגבי המודל העסקי שלכם? ״הפלטפורמה הינה תחרותית בה כל בודק מציע את מחיר השעה שלו כמו ב-Marketplace ולכן ניתן למצוא בודקים החל מ-10 דולר. המודל העסקי בנוי על עמלה של מספר אחוזים לטרנזקציה״.

We-Test נוסדה בשנת 2013 על ידי ערן אריה, ונכון לעכשיו מועסקים בה כ-10 עובדים שבקרוב יעברו למשרדים החדשים ברעננה. בין לקוחותיה של החברה ניתן למצוא את ׳מפה׳, בנק דיסקונט, Keeprz, כאשר הקהילה נמצאת בצמיחה מתמדת עם אלפי בודקים המגיעים מ-30 מדינות שונות. שיתוף פעולה מעניין עליו עובדת החברה הוא עם בית אקשטיין, שמטרתו להכשיר ולהעסיק בעתיד בעלי מוגבלויות עם יכולת גבוהה במיוחד לאיתור באגים.

test3

מקור: We-Test

איך מצטרפים?

ההרשמה לשירות די פשוטה ודורשת מכם להזין באופן ראשוני כתובת מייל וסיסמא, או אם תבחרו ניתן להתחבר על ידי התממשקות עם חשבון הפייסבוק שלכם. תתבקשו לציין האם אתם מעוניינים בשירות בדיקות, או מנגד הייתם רוצים להצטרף לצד השני של המתרס ולבצע בדיקות עבור לקוחות. החשבון שאני יצרתי הוא כזה של לקוח, ועל מנת לחפש אחר בודקים רלוונטים יש ללחוץ על הכפתור הגדול והבולט למדי ״Start Here״

לאחר מכן יש לבחור בסוג הבדיקה בה אתם מעוניינים – מציאת באגים או קבלת פידבק (במובייל ו-Web), להזין מאפיינים דמוגרפים כדוגמת מין, גיל ומיקומו הגיאוגרפי של הבודק (במידה ויש לכך חשיבות), באיזה מכשיר (אנדרואיד, iOS, או דסקטופ), באיזה דפדפן והסכום השעתי שאתם מוכנים לשלם על הבדיקה (נע בין 10-55 דולר לשעה).

השלב הלפני אחרון מתאפיין בפורמט ׳פתוח׳ יותר, בו ניתן להזין טקסט חופשי עם הערות, בקשות, שאלות ולבחור את כמות הבודקים וכמה זמן תיערך הבדיקה ביחד עם עלותה הכוללת והפניה לדף בו תצטרכו להזין אמצעי תשלום.

אם אתם נמצאים בעיצומה של העבודה על המיזם החדש שלכם, או מנגד מעוניינים לתרום בידע שלכם ועל הדרך להרוויח מזה קצת כסף, מוזמנים להציץ ולבדוק את השירות החדש שמנסה לספק שירות זמין וקל להשגה, מבלי להתפשר על האיכות. אגב, כיאה לאתר המתמחה בבדיקות תוכנה, חוויית השימוש בו מהנה ופשוטה למדי.

בדיקה ראשונה חינם

We-Test מציעים בדיקה בסיסית של 3 בודקים בעלות של 10$ לבודק לכל פלטפורמה (אפל, אנדרואיד או דסקטופ), על מנת שתוכלו להתנסות ולהתרשם מן המערכת. על מנת ליהנות מההטבה יש להירשם לשירות כאן.

סרטון We-Test – OnlineTesting


צ'קמרקס זוכה להשקעה של 84 מיליון דולר מ–Insight Venture Partners

$
0
0
checkmarx

checkmarx

מאת אסף גלעד, כלכליסט.

קרן ההון הפרטית האמריקאית אינסייט (Insight Venture Partners) רוכשת את השליטה בחברת אבטחת האפליקציות הישראלית צ'קמרקס (Checkmarx) לפי שווי של 84 מיליון דולר. לפי ההערכות, אינסייט רוכשת כ־60%–70% ממניות צ'קמרקס.

בחברה הושקעו כ־8 מיליון דולר, כך שהרכישה מתבצעת במכפיל נאה, אך בסכום נמוך ביחס לוותק של החברה. צ'קמרקס נוסדה בשנת 2006, הפכה למעבדת הבדיקות של חברת סיילספורס האמריקאית וייצרה מזומנים בהיקף של מיליוני דולרים בשנה, אך התקשתה לייצר שווי של מאות מיליוני דולרים.

המכירה לאינסייט מותירה את צ'קמרקס כיחידה עסקית עצמאית באופן יחסי, השומרת על נייטרליות בעולם האפליקציות. מכירה לענקית טכנולוגיה כמו סיילספורס או גוגל היתה "צובעת" אותה בצבעים של הרוכשת ומפריעה לעסקיה עם המתחרות.

infoL

מתקנים בזמן הפיתוח

צ'קמרקס פעילה בשוק הצומח של אבטחת המידע לאפליקציות. היא מתמקדת בסריקה אוטומטית של קוד הפיתוח ובאיתור פרצות אבטחה תוך כדי תהליך הפיתוח, וכן בבדיקת תאימות הקוד לדרישות האבטחה של הארגון. היתרון הגדול של צ'קמרקס על פני המתחרות טמון ביכולתה להתריע על בעיות אבטחה תוך כדי כתיבת הקוד ולחסוך את תהליך הבדיקה והתיקון שעלולים לקחת זמן רב לאחר תום הפיתוח. השירות מתאים במיוחד לאפליקציות שמוציאות גרסאות בקצבים מהירים ובזמן קצר. החברה מתמודדת מול תחרות הולכת וגוברת כבר מספר שנים מכיוונן של ענקיות כמו HP ויבמ, אך גם מחברות קטנות יותר דוגמת Veracode ופרפקטו מובייל הישראלית.

בחברה מושקעת אחת מענקיות התוכנה הארגוניות בעמק הסיליקון, סיילספורס, שמפתחת תוכנות לשימוש ארגוני על הענן. במסגרת ההשקעה, שהוערכה אז בכ־4–5 מיליון דולר, הפכה סיילספורס את צ'קמרקס לספקית מרכזית של בדיקות עבורה. ניתן להניח אף שסיילספורס הציעה הצעת רכישה לצ'קמרקס, אך החברה האמריקאית נוהגת לתת הצעות רכישה בשווי נמוך מאוד בדרך כלל. על פי רשם החברות, סיילספורס מחזיקה בכ־6% ממניות צ'קמרקס. אם תושלם המכירה, תאבד סיילספורס את אחזקותיה בסטארט־אפים ישראלים. סיילספורס מחזיקה כבר במרכז פיתוח ישראלי המפתח לה טכנולוגיות הצפנה למידע המועבר בענן, המבוסס על הסטארט־אפ נבאחו שאותו רכשה ב־2011.

רכישה ראשונה לאינסייט

333צ'קמרקס הוקמה ב־2006 בידי מתי סימן במסגרת חממת ניות, שהיתה אז בבעלות האחים עופר ואודי אנג'ל. ב־2011 מכרה קבוצת עופר את חממת ניות לאבי גולדסובל, והיא פעילה כיום כחממת חברות בתחום מדעי החיים בהובלה טכנולוגית של פרופ' מוסא יודעים. עם זאת, קבוצת עופר שימרה את אחזקותיה בחברה באמצעות חברת XT הייטק, לשעבר עופר הייטק, ולפי רשם החברות מחזיקה כ־37% ממניות צ'קמרקס ונחשבת לבעלת המניות הגדולה ביותר בחברה.

מייסד החברה וסמנכ"ל הטכנולוגיות שלה, מתי סימן, הוא יוצא יחידת סייבר צה"לית וכיהן בעברו גם כיועץ אבטחת מידע במשרד ראש הממשלה. על פי רשם החברות הוא מחזיק המניות השלישי בגודלו בחברה עם כ־13%. מנכ"ל החברה הוא עמנואל בן זקן, שבעבר כיהן בתפקידי ניהול פיתוח בחברות כמו EPI שנמכרה למנטור גרפיקס ו־ARC סמיקונדקטור שיצאה להנפקה בלונדון בתחילת שנות האלפיים. בחברה השקיעו גם הקרן האמריקאית K1 קפיטל (31%), וכן אינטליג'נט ווב היפנית (4%).

קרן אינסייט פעילה בהשקעות בישראל עוד מ־1995 אך מעולם לא רכשה כאן חברה בשלמותה. כל השקעותיה כאן נמכרו או הונפקו, הגדולות שבהן הן Wix שהונפקה בנאסד"ק ו־Mediamind שנמכרה בכחצי מיליארד דולר ל־DG.

הכתבה פורסמה לראשונה בכלכליסט.

לקריאה נוספת

 

 

סביבה מוגנת לשימוש בביטקוין, הכירו את Bitrated הישראלית

$
0
0
bitrated1
מקור: Bitrated

מקור: Bitrated

הביטקוין, המטבע שנכנס לחיינו בשנת 2009, עדיין נשאר בגדר תעלומה עבור רבים, ויש כאלו שאף טוענים שעקב היותו דיגיטלי, הוא לא באמת כסף אמיתי. בניגוד לשיטות תשלום מסורתיות כדוגמת כרטיס אשראי, עסקאות המבוצעות בעזרת ביטקוין הן סופיות, וכמעט ולא קיימת אופציה להחזר כספי במקרים של הונאה. הוסיפו לכך את האנונימיות המלווה את השימוש במטבע, והנה סוגיה נוספת הפוגמת באמינות של המטבע והביקורות שהופנו כלפיו. סטארטאפ ישראלי בשם Bitrated, חושב כי מצא את הפתרון, ומציג שירות תשלומי ביטקוין המבוסס על אמון.

להחזיר את האמון בביטקוין

Bitrated מספקת פלפטורמת אמון לעולם הביטקוין ונועדה לפתור את בעיית ההונאות המתרחשות בו, תוך כדי שמספקת אמצעים להגנת צרכן לעסקאות ביטקוין. הפלטפורמה מורכבת משלושה חלקים עיקריים: ראשית, מערכת לניהול מוניטין המבוססת על ציון (רייטינג) שמשתמשים יכולים להעניק לאחר עסקה, מיפוי של קשרי האמון בין משתמשים (׳Vouch׳ בטרמינולוגיה של המערכת) ולמידה של הפרסונה האינטרנטית שיש לכל משתמש (כמות העוקבים בטוויטר, קארמה ברדיט, חברים בפייסבוק וכו׳). בסופו של דבר כל משתמש מקבל ציון אמון (Bitrating) לאחר שכל הגורמים הללו משוכללים.

שנית, כוללת הפלטפורמה מערכת תשלומים המאפשרת תהליך המדמה ׳Chargeback׳ בכרטיסי אשראי עבור עסקאות ביטקוין. בצורה זו קונים ומוכרים יכולים למנות צד שלישי אמין בתור הבורר לעסקה, שביכולתו להתערב בכל מקרה של אי הסכמה ולהחליט האם להחזיר את הכסף לצרכן. כך שבמקרה של הונאה, יש לצרכנים מה לעשות, דבר שלא ממש קיים בביטקוין מכיוון ומדובר במערכת ללא גוף מפקח, שלרוב התשלומים בה בלתי הפיכים.

מרכיב שלישי ואחרון הוא MarketPlace לשירותי בוררות, המאפשר לכל מי שרוצה להירשם להגדיר את העמלות שהוא גובה עבור שירותיו וכך להתחרות על לקוחות. שוק פתוח ותחרותי בשירותים שכאלו עשוי לשפר במידה ניכרת את מה שמוצע כיום על ידי חברות האשראי וחברות כמו פייפאל, שאמנם מגינות על הצרכן בצורה כמעט ואוטומטית, אך פעמים רבות פעולה זו מובילה לפגיעה בעסקים.

איך עלה הרעיון?

Bitrated נוסדה בסוף 2013 ע"י נדב איבגי, מפתח תוכנה מזה כ-14 שנים שניהל בזמנו חברה לפיתוח פתרונות תוכנה עבור שיווק באינטרנט. ״החזון של החברה הוא לספק מענה לבעיה הולכת וגוברת של הונאות בקהילת הביטקוין, ובמיוחד של מוכרים שמבטיחים מוצר, לוקחים תשלום בביטקוין ונעלמים. הקהילות השונות של ביטקוין מלאות באלפי דיווחים על מקרי הונאות שונים, וישנם אפילו פורומים יעודיים לדיווח על הונאות״. סיפר לגיקטיים איבגי.

כל משתמש מדורג. מקור: Bitrated

כל משתמש מדורג. מקור: Bitrated

״מהצד הטכנולוגי, ראיתי כי קיימות יכולות לא מנוצלות בשפת הסקריפט של ביטקוין, שמאפשרות לספק פתרון יעיל לבעיות הללו באמצעות מימוש של חוזים חכמים, והחלטתי להרים את הכפפה ולפתח מוצר שיאפשר את זה. הגירסה המקורית התחילה בתור תחביב, אבל במהרה החלה לקחת יותר ויותר מהפוקוס שלי. לפני כשנה השארתי את ניהול החברה הקודמת בידי השותף שלי, עברתי לעבודה במשרה מלאה על Bitrated והתחלתי בפיתוח של הגירסה החדשה, שהיא שכתוב מאפס של המוצר המקורי עם פוקוס מחודש על מערכת ניהול זהויות ומוניטין בתור הבסיס של המערכת״ (דבר שלא היה קיים בגירסה המקורית).

למי המוצר מיועד? ״בשלב זה הפנייה היא לצרכנים ובעלי עסקים שכבר משתמשים בביטקוין, אם כי ישנן תוכניות לפנות גם לשווקים יותר ׳מיינסטרימיים׳ בהם יש לנו יתרון משמעותי על פני הפתרונות המוצעים כיום במערכת הפיננסית המסורתית״.

דע את אויבך

״ישנה חברה בשם Bonafide שגייסה לאחרונה 850 אלף דולר. הם עדיין לא השיקו את המוצר שלהם, והם מתמקדים רק במערכת מוניטין, ללא מערכת התשלומים שיש ל-Bitrated. כמו כן, ישנה חברה בשם OneName שגייסה 1.5 מליון דולר. הם מספקים מערכת לניהול זהויות, ללא האספקט של ניהול מוניטין וללא מערכת תשלומים״.

״היתרון שלנו נמצא בכך שאנחנו מספקים פלטפרומה מקיפה לפתרון בעיית האמון והעדר אמצעים להגנת צרכן בעולם הביטקוין אשר כוללת זהויות, מוניטין, ומערכת תשלום שמאפשרת ביטול תשלומים במקרה של הונאה. כמו כן, המערכת שלנו מסופקת בתור API ומאפשרת לחברות צד שלישי בעולם הביטקוין לבנות שירותים על גביה״. ממשיך ואומר איבגי ״מצטער, אבל עד כמה שאני רוצה להיות הוגן, קשה לי לחשוב על יתרונות שיש למתחרים שלנו, בעוד שאחד מהם גם עדיין לא הושק, ככה שאני יודע רק מה שפורסם בעיתונות לגבי התכנונים העתידיים שלהם. אולי זה שיש להם הרבה יותר כסף מאיתנו?״.

לפני כשנה השלימה Bitrated סבב גיוס Pre-Seed משני משקיעים פרטיים, כאשר אחד מהם הוא מני רוזנפלד, יו״ר איגוד הביקטוין הישראלי.

מהו המודל עסקי שלכם? ״השירות כרגע מוצע בחינם ולא גובה תשלום ממשתמשים. המודל העסקי העתידי שלנו מבוסס על עמלות מעסקאות (בדומה למודל המסורתי של חברות כרטיסי אשראי), ה-API שאנחנו מספקים ושירותי ערך מוסף נוספים״. הוסיף איבגי ואמר כי ״מבחינת הפעילות השוטפת, הגענו לכ-1,300 משתמשים ונפח עסקאות של כמעט 100,000 דולר מאז ההשקה של הגירסה השנייה של המערכת״.

אז אם אתם נמנים עם אלו שלא ממש מצליחים להבין מה הסיפור סביב הביטקוין, או מנגד נוהגים להשתמש בו באופן תדיר ומרגישים כי מדובר בהימורים, אתם מוזמנים להצטרף לפלטפורמת Bitrated ולנסות וליהנות מסחר הוגן יותר.

סרטון – Bitrated – Bitcoin Trust Platform

גיוס: FairFly הישראלית מגייסת 2 מיליון דולר, תחסוך לכם כסף בטיסה הבאה

$
0
0
fairfly
מקור: FairFly

מקור: FairFly

הסטארטאפ הישראלי FairFly, שהוקם במטרה לסייע לצרכן לחסוך בעלות הטיסות לחו״ל, הודיע היום (א׳) על השלמת סבב גיוס בסך 2 מיליון דולר מקרן ההון סיכון בלאמברג. לדירקטוריון החברה מצטרף אלון ליפשיץ, שותף בקרן בלאמברג. החברה מציעה שירות אוטומטי שביכולתו לחסוך מאות ואף אלפי דולרים על כרטיסי טיסה, גם לאחר שנרכשו.

עושה עבורכם את העבודה

בהתחשב בכך שמחיר כרטיסי הטיסה משתנה עשרות פעמים לאורך החודשים שעוברים ממועד הרכישה המקורי, ואין ביכולתנו לעקוב ולוודא כי מצאנו את התעריף המשתלם ביותר, FairFly בעצם עושה את העבודה עבורנו. באמצעות אפליקציה ייעודית לאנדרואיד ול-iOS, האפליקציה עוקבת אחר השינויים במחירי הטיסה באופן תמידי, ותעדכן את המשתמש ברגע שמחיר הטיסה בה בחר יהיה זול יותר, גם לאחר שקלול עלויות של קנסות הנובעות משינוי המועד. (עדכון יתקבל רק כאשר קיימת אופציה לחסכון של לפחות 5% מהסכום ששולם לאחר דמי הביטול או 50$ – הגבוה ביניהם).

הרעיון לאפליקציה עלה כאשר אחד המייסדים רכש דיל לחופשה, ולאחר מכן כאשר חזר לבדוק את המחיר (כפי שרבים אחרים נוהגים לעשות), הבחין בכך שהמחיר צנח בצורה משמעותית. ההפרש במחיר היה כה גדול, עד כדי כך שהשתלם לו יותר לבטל את החופשה הקיימת, לשלם את דמי הביטול ולרכוש את החופשה במחיר החדש. כך, בעצם התחילה FairFly.

בכדי ליהנות מהשירות, על המשתמש להזין את פרטי הטיסה שרכש באפליקציה, כך שברגע כשימצא כרטיס זול יותר (לאחר חישוב דמי הביטול) לאותה הטיסה בדיוק או במקרה של אלטרנטיבה דומה, הוא יקבל התראה בסמארטפון. המשתמש יכול לבצע את ההחלפה בעצמו, או להיעזר באפליקציה בכדי שתבצע זאת עבורו. נכון לעכשיו השירות ניתן ללא עלות, אך בהמשך צפויה החברה לגבות אחוז מסויים מהחסכון שיושג עבור הלקוחות בשיטת "לא חסכת לא שילמת״.

אביאל סימן-טוב, יזם משותף ומנכ"ל FairFly אמר כי "הגיוס נועד להעמיק את פיתוח המוצר ולהרחיב את פעילות החברה מחוץ לישראל. בנוסף, בכוונת החברה להיכנס בהמשך לתחומי תיירות נוספים". הוסיף ואמר: ״מחירי הכרטיסים יורדים בממוצע בכ-70% מהמקרים לאחר שנרכש כרטיס הטיסה, אולם מרביתנו לא עוקבים אחר המחיר לאחר הרכישה ו"זורקים לפח" מאות דולרים. אנחנו כאן על מנת לאפשר לצרכן לקבל את העיסקה הטובה ביותר לאחר שביצע את ההזמנה״.

החברה נוסדה על ידי אביאל סימון טוב, גילי ליכטמן ועמי גולדנברג, בוגרי המרכז הבינתחומי ותכנית Zell ליזמות שם. המייסד הרביעי והמשקיע הראשון הוא אורי לוין, ממייסדי אפליקצית ווייז. משרדי החברה ממוקמים בתל אביב.

צפו – כך זה עובד

גיוס: SOOMLA הישראלית מגייסת 5.5 מיליון דולר

$
0
0
soomla

Soomla-Team

הסטארטאפ הישראלי SOOMLA, המציע SDK עבור משחקי מובייל במטרה לעודד משתמשים לבצע רכישות מתוך אפליקציות, הודיע היום (ג׳) כי השלים סבב גיוס A בסך 5.5 מיליון דולר. החברה, שעד עכשיו מימנה את פעילותה באמצעות משקיעים פרטיים, קיבלה את ההשקעה הנוכחית מתאגיד בתחום המשחקים המקוונים שהעדיף להישאר אנונימי, אך נודע כי היקף עסקיו נאמד במיליארדי דולרים.

ציד לוויתנים

החברה נוסדה בשנת 2012, כאשר שלושת המייסדים: גור דותן, רפאל דקר ויניב ניצן הבחינו בחוסר היעילות שמלווה את פיתוח משחקי המובייל; בעידן בו מגמת ה-׳Free to play׳ נמצאת בעלייה מתמדת ורכישות בתוך האפליקציה (In App purchase) מהוות את הדרך האידיאלית לרווחים, בכל זאת נדמה כי המפתחים לא ממש מבינים את הלוגיקה העומדת מאחורי היבט זה.

כאן SOOMLA נכנסת לתמונה. פלטפורמת הנתונים שפיתחה, מנתחת את התנהגות המשתמשים על פני רשת רחבה של משחקים. מפתחים אשר יבחרו להצטרף לרשת, יזכו לקבל תובנות מבוססות על אלפי משחקים, ולא רק ספציפית אלו הנוגעות למשחק שלהם.

הפלטפורמה עושה שימוש במודלים של למידה חישובית (למידת מכונה) המבצעים סגמנטציה של משתמשים וניתוח התנהגות. אותו פתרון, שהתפתח מאז ל-Framework, משלב נתונים כדוגמת רכישות מתוך האפליקציה, תכנון גרף הקושי של המשחק, בניית שלבים ושיתוף ברשתות החברתיות, עם מטרה אחת והיא ליצור סטנדרטיזציה של פיתוח משחקי מובייל. נכון לעכשיו ה-SDK של החברה מותקן בלמעלה מ-4,000 משחקים.

סכום הגיוס ו-400 מיליון משתמשי הקצה שלה, יאפשרו לחברה לפתח את רשת שיתוף הנתונים הבין-משחקית הראשונה. מטרת הפלטפורמה היא לאפשר למפתחי משחקים למכשירים ניידים, למנף את הפלטפורמה החינמית ולאתר משתמשים משלמים, המכונים ׳לווייתנים׳.

0.15% מהמשתמשים מספקים 50% מכלל ההכנסות

החברה משיקה היום את מוצר הנתונים הראשון שלה, ה-Whales Report. מוצר זה נועד לאפשר למפתחי משחקים לאתר משתמשים שכבר משלמים במשחקים אחרים, ולכן הסבירות כי ישלמו גם במשחק שלהם – גבוהה. תובנה זה מתקבלת באמצעות רתימת נתוני מיקור המונים (Crowd Sourcing) מאלפי המשחקים המצויים ברשת הנתונים. ברגע שאותם מפתחים ידעו מי הם אותם ׳משתמשים משלמים׳, יוכלו לפנות אליהם באמצעות הודעות בדחיפה (Push) וקמפיינים בתוך המשחק, מה שבין היתר תורם לשימור משתמשים לאורך זמן.

ה- Whales Report מבוסס על השיתופיות מצד המפתחים, שכן אלו יכולים לקבל גישה לפלטפורמה רק במידה והסכימו לשתף בנתונים עם חברים אחרים ברשת. דו״ח עדכני של חברת שיווק האפליקציות Swrve, מראה כי 0.15% מהמשתמשים במשחקי מובייל מספקים 50% מכלל ההכנסות המגיעות מתוך המשחקים. SOOMLA בעצם מגשרת על הפערים והחוסר באינפורמציה ואמצעים לזיהוי אותם ׳לוויתנים׳; "הגישה שלנו היא שחברות בתחום המשחקים עשויות להרוויח הרבה יותר על ידי שיתוף משאבים. גם מערכת הקוד הפתוח שלנו וגם רשת GROW מתבססות על תובנה זו", אמר יניב ניצן, מנכ״ל ומייסד שותף בחברה.

במשרדי החברה הממוקמים בתל אביב מועסקים נכון לעכשיו כ-8 עובדים ונודע כי החברה מתכננת לגייס נוספים בקרוב.

בכנס שערך גיקטיים באוקטובר 2012 השתתפה Soomla במסגרת StartTWS, אז כבר חשפנו אותה ואת הפיתוח שלה לראשונה.

הכלי החדש מבית החברה – SOOMLA Whales Report

גיוס: CropX הישראלית מגייסת 9 מיליון דולר עם פתרון מבריק לחקלאים

$
0
0
cropx
מקור: Cropx

מקור: Cropx

חברת CropX הישראלית, הנחשבת לספקית שירותי השקיה מהמתקדמים בעולם, הודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 9 מיליון דולר. בין המשתתפים בגיוס גם יו״ר גוגל אריק שמידט, המבצע את השקעתו הראשונה בתחום עם קרן Innovation Endeavors, לצד Finistere, משקיעה בולטת בארה״ב בתחום האגריטק, הקרן הישראלית קנדית Greensoil וקרן OurCrowd.

יותר יבול, פחות מים

חקלאים רבים שרויים היום בתקופה לא קלה, זאת בשל תנאי בצורת קשים שפוקדים לא מעט אזורים וגורמים נוספים אחרים שהופכים את התחום לבעייתי בשנים האחרונות. לכן, ניהול חכם של תפוקת מים הפך לאחד מהנושאים הקריטיים ביותר עימם מתמודד המגזר החקלאי. CropX הישראלית, מציגה מוצר אשר עושה שימוש בטכנולוגית ״האינטרנט של הדברים״ וביג דאטה, בכדי להפוך שיטות חקלאיות מסורתיות למתקדמות, חכמות וחסכוניות. הרבה יותר.

המערכת שפיתחה CropX, מנתחת באופן אוטומטי את כמות המים המדויקת הנדרשת בחלקים שונים בשדות הגידול, המבוססים על טופוגרפיה, מבנה קרקע ומידת הלחות. בכדי לעשות שימוש במערכת, על החקלאים להוריד את היישום הנייד למכשיר, ולהציב שלושה חיישנים אלחוטיים באדמה. חיישנים אלו ישלחו באופן רציף עדכונים אודות מצב האדמה לענן (הווירטואלי), והתוכנה של CropX תדע לקבוע כיצד להשקות בצורה היעילה ביותר כל חלק בשדה. לטענת החברה החקלאים יכולים להתקין את המערכת באופן עצמי, ללא עזרה חיצונית והשקעה בתשתית יקרה.

קודם המים נפגעים, אחר כך המזון

״מלאי המים בעולם הולך ואוזל, וכתוצאה מכך נפגע גם המזון. הבצורת בארה״ב היא בעיה רצינית שיש להתמודד איתה על מנת שלא לפגוע בתעשיית המזון העולמית. תעשיית החקלאות נאבקת בכדי להתנהל עם עלויות האנרגיה העולות ואספת מים מוגבלת, תוך כדי ניסיון מתמשך להפחית בבזבוז מים והגדלת היבול. שירות התוכנה הפשוט שלנו מסייע לחקלאים לגדל בקלות יותר עם פחות, ומבטל את השימוש המיותר במים״, אמר מנכ״ל החברה יצחק בנטואיץ׳.

סבב הגיוס הנוכחי יאפשר לצוות CropX להתרחב בצורה מאסיבית, וכך לענות על הצורך המתגבר בקרב חקלאים המחפשים אחר פתרון פשוט ובעלות נמוכה בכל הקשור להשקיית היבול.

החברה נוסדה בשנת 2013 על ידי יצחק בנטואיץ שהספיק כבר להקים ולהוביל שתי חברות טכנולוגיה ישראליות מובילות. הראשונה, פגסוס מדיקל, תוכנה רפואית מצליחה שנרכשה תמורת 15 מיליון דולר על ידי HBOC. השנייה, חברת הביוטכנולוגיה Rosetta Genomics, אשר את חברת הבת שלה, Rosseta Green, נרכשה לאחרונה על ידי Monsanto תמורת 35 מיליון דולר. משרדי החברה ממוקמים בישראל במושב עין איילה.

סרטון – CropX – Grow more. Water less. – Watch Our Story

גיוס: Mapme הישראלית מגייסת מיליון דולר, מאפשרת יצירת ׳מפות קהילתיות׳

$
0
0
mapme
מקור: Mapme Facebook

מקור: Mapme Facebook

הסטארטאפ הישראלי Mapme הודיע היום (ג׳) על השלמת סבב גיוס ראשון בסך מיליון דולר שיעזרו לו להשיק פלטפורמת מיקור המונים למערכות אקולוגיות. הפלטפורמה מאפשרת לכל ארגון או קהילה ליצור תצוגה חזותית בצורת מפה, שתכיל אינפורמציה רלוונטית עבור המעורבים והמתעניינים בה.

בסבב הגיוס השתתפו המשקיעים גיגי לוי, דניאל רקנאטי, Kima Venture ו-DRW Trading Group. המימון הנוכחי ישמש את החברה בכדי לפתח מוצרים נוספים ועבור התרחבות גלובאלית.

תצוגה ויזואלית של נתונים יבשים

הפלטפורמה מבוססת על ׳שירות עצמי׳ ומאפשרת לקהילות ליצור מפת קהילה גלובאלית בצורה פשוטה. בצורה זו, במקום לנבור בארכיונים, אתרי אינטרנט או לקבל המלצות ממכרים, משתמשים המחפשים אחר שירות הדפסה בתלת מימד או מסעדה איטלקית לצורך העניין, יכולים לעשות שימוש במפה האינטראקטיבית שנוצרה באמצעות Mapme. המפה מוזנת ומתעדכנת בכל רגע נתון באמצעות מיקור המונים, ומספקת אינפורמציה רלוונטית עבור איזור מסוים בו מתעניינים. כך למשל, ניתן ליצור מפה של כל החומוסיות בישראל או בעולם לכבוד ״יום החומוס העולמי״, כפי שעשו כאן.

הרעיון של השירות הוא לשפר את התקשורת בין המעורבים בכל מערכת אקולוגית, ולחבר בין קהילות לאנשים פרטיים תוך כדי קידום והגעה לקהלים חדשים. המפות בנויות ממספר שכבות, אשר במבט ראשון מספקות ׳תמונת מצב כוללת׳, כאשר ניתן ׳להתביית׳ על כל פריט במפה ולקבל מבט מעמיק יותר עליו. את אותן מפות, ניתן להטמיע בכל אתר וכך בעצם ׳להפיץ את הבשורה׳ ולסייע לכל עסק לקדם את עצמו.

״היכולת של כל אחד למפות באופן ויזואלי כל מערכת אקולוגית היא אופציה שלא הייתה קיימת בעבר. הערך שזו מקנה, הן עבור אלו הנמצאים בתוך הקהילה והן עבור אלו שמעוניינים להיות מעורבים בה, הוא עצום. גייסנו עובדים באמצעות מפה שכזו בישראל, ומספר קרנות הון סיכון אף פנו אליי ואמרו לי כי השקיעו במספר סטארטאפים שגילו באמצעות הפלטפורמה״, סיפר בן לאנג, מייסד ומנכ״ל החברה.

מאז הושקה בגרסת בטא, Mapme נמצאת בשימוש של כבר למעלה מ-90 מערכות אקולוגיות ב-30 מדינות שונות. החברה נוסדה בשנת 2014 על ידי בן לאנג ואביו, פיליפ לאנג ביחד עם אמיר צוקר.

גיוס: Qwilt הישראלית משלימה סבב גיוס בסך 25 מיליון דולר

$
0
0
qwuilt
מקור: צילום מסך, Qwilt

מקור: צילום מסך, Qwilt

חברת הסטארטאפ הישראלית Qwilt, המפתחת תשתיות וידאו עבור ספקיות שירותי תוכן הנאלצות להתמודד עם הביקוש הגובר להעברת התכנים וצריכתם דרך רשת האינטרנט, הודיעה על השלמת סבב גיוס נוסף בסך 25 מיליון דולר.

את סבב הגיוס הובילה קרן ההשקעות Disrupt-ive Late Stage, ביחד עם Cisco Investments וחברת ההשקעות של יו״ר גוגל אריק שמידט, Innovation Endeavors, שרק לאחרונה ביצעה השקעה נוספת בחברה Cropx הישראלית. עוד השתתפו בגיוס המשקיעים הקיימים בהם Accel Partners ו-Redpoint ventures. סבב הגיוס הנוכחי, הרביעי במספר, מעמיד את סך גיוסיה של החברה עד כה על 67.1 מיליון דולר.

הוידאו הוא המלך

חברת Qwilt הישראלית נוסדה ב-2010 על ידי אלון מאור, יובל שחר, גיורא ירון ודן שחר, כשמטרתה העיקרית היא להציע פתרון עבור ספקיות האינטרנט שעושות שימוש בתעבורת תכני וידאו, המהווים מעמסה על רוחב הפס בעקבות הצריכה הגוברת. מסתבר, כי רוב ספקיות האינטרנט מדווחות שלמעלה מ-80% מנפח הוידאו נצרך בדרך כלל על ידי 10% משתמשים. משמעות הדבר היא כי מרבית נפח התעבורה מורכבת מ׳טייטלים׳ כופלים אשר סותמים את הרשת.

חברות כבלים ותקשורת לא בנויות לשאת כמויות כה מאסיביות של תעבורת וידאו, ולרוב הפתרון אותו בוחרות ליישם בכדי להתמודד עם העומס הוא שדרוג התשתיות הקיימות. יחד עם זאת, מדובר בפתרון זמני, יקר ולא מאוד יעיל. הפתרון שמציעה Qwilt, מסתמך על טכנולוגיית Caching שקופה, שביכולתה להבטיח כי סרטונים משירותים פופולאריים כדוגמת Hulu, נטפליקס או יוטיוב, יאוחסנו ׳בקצה הרשת׳, וכך יוכלו להגיע אל משתמשי הקצה במהירות ובאיכות גבוהה במיוחד. לטענת החברה, ביכולתו של הפתרון שפיתחו להציג בפני המשתמש הסופי את התכנים במהירות גבוהה לפחות פי 5 מפתרונות מתחרים.

ביכולתה של הטכנולוגיה שפותחה להקל את הלחץ ההולך וגובר על ספקיות האינטרנט, על ידי כך שתאחסן את התכנים בפלטפורמה יחידה, אותה ניתן יהיה להטמיע בתשתיות הקיימות אצל הלקוחות כיום. כתוצאה מכך, ניתן יהיה להפחית את תעבורת הרשת ב-60 עד 80 אחוזים. כמו כן, השימוש בטכנולוגיה יאפשר לחברות המספקות את התוכן לנטר ׳ולעקוב׳ אחר הסרטונים ואופי הצפייה בהם, לספק אנליטיקה וכך בעצם לפעול בצורת שיווק ממוקדת יותר וכתוצאה מכך להגדיל את הרווחים.

כאמור מדובר בסבב הגיוס הרביעי של החברה, שכן בשנת 2011 השלימה שני סבבי גיוס בסך 24 מיליון דולר ואחד נוסף בשנת 2013 בסך 16 מיליון דולר.

סרטון – The Online Video Problem


גיוס: Redis Labs הישראלית מגייסת 15 מיליון דולר

$
0
0
redislabs1
מקור: Redis Labs Facebook

מקור: Redis Labs Facebook

חברת בסיס הנתונים Redis Labs הישראלית, הודיעה היום (ה׳) על השלמת סבב גיוס שלישי בסך 15 מיליון דולר. את הגיוס הובילו קפיטל ונצ׳רס וכרמל ונצ׳רס, לצד בנק סיליקון ואלי. סך גיוסיה של החברה עד כה מגיעים לסכום כולל של 28 מיליון דולר. הסבב הנוכחי ישמש את החברה בעיקר לשיווק ומכירת פתרון בסיס הנתונים ההיברידי שלה.

ביצועים מרשימים, מאמץ מועט

Redis Labs מציעה שירות ׳Database-as-a-serivce׳, כאשר בין 4900 לקוחותיה, נמצאות חברות כדוגמת Hotel Tonight, Docker ו-Bleacher Report. החברה הישראלית תומכת באפליקציות מודרניות ומאפשרת להן לרוץ באופן תקין. מפתחים ולקוחות רבים ׳שמים מבטחם׳ בפתרונותיה של Redis Labs, המאפשרים ביצוע ניתוח מידע בזמן אמת, העברות מהירות של נתונים בנפח גדול ועוד.

החברה מספקת שירותי בסיס נתונים, ומאפשרת ללקוחות להשתמש במוצר לפי היקף השימוש לו נדרשות. בסיס הנתונים נועד בעיקרו למערכות שזקוקות לקבל מידע בזמן אמת וזמני תגובה מיידים. המוצרים המרכזיים שלה הם שירות בענן, ותוכנה ארגונית בשם RLEC. שירות הענן עצמו הציג צמיחה של 116% בכל הקשור ללקוחות משלמים, רק בשנה האחרונה.

פתרונותיה של Redis Labs פונים לחברות אשר מוצאות את עצמן תחת לחץ גובר, המעוניינות (מן הסתם) להמשיך ולספק ביצועים מהירים ליישומים שלהם. אלו עשויות להתעניין בשירותי הענן שלה או בתוכנה הארגונית בכדי להשיג זמני תגובה מהירים, זמינות גבוהה ויכולת ניהול אופטימאלית של כמויות נתונים גדולות.

עופר בנגל, מנכ"ל ומייסד החברה אמר כי "מי שפועל בתחום ביצועי אפליקציות מכיר את בסיס הנתונים רדיס ואת מיקומו המוביל בין בסיסי הנתונים של 'העולם החדש'. כספקים של הגירסה המסחרית של רדיס, בכוונתנו לעשות שימוש במימון שגייסנו בכדי לספק את הצרכים ההולכים וגדלים של חברות מודרניות בטיפול מהיר בנתונים".

מדובר בסבב הגיוס השלישי של Redis Labs, כאשר בסבב הסיד שנערך באוגוסט 2012 גייסה כ-4 מיליון דולר, ובשנת 2013 גייסה כ-9 מיליון דולר. החברה הוקמה בשנת 2011 על ידי עופר בנגל ויפתח שולמן. כיום מעסיקה כ-60 עובדים, כמחציתם בישראל והיא מתכננת לגייס כ-20 עובדים נוספים בשנה הקרובה.

הסטארטאפ הישראלי שיודע לקבוע אם סרט יהפוך לשובר קופות, הכירו את VAULT

$
0
0
vault1
לחזות את העתיד. מקור: Pexels

לחזות את העתיד. מקור: Pexels

לפני שאולפני סרטים שופכים מיליוני דולרים על מה שנראה להם שהולך להפוך ללהיט הבא, אולי כדאי להם להתייעץ עם החבר׳ה מ-VAULT, המציעים מוצר שעשוי לנבא האם לתסריט שכתבו יש בכלל קהל. הטכנולוגיה בה עושים שימוש על מנת ׳לחזות את העתיד׳ היא שילוב של ביג דאטה, למידת מכונה ואלגורתמי תכנות ומערכות בכדי לנתח את המידע, ולהבין האם לסיפור או לתסריט מסוים יש עתיד ורוד יותר או פחות.

כלי ייעודי לתעשיית הבידור

הפיתוח הישראלי עושה שימוש בלמידת מכונה (Machine learning) ואלגוריתמי למידה עמוקה, על מנת לנתח תוכן ולחזות את הקהל הפוטנציאלי שלו. המערכת פונה לשווקים בתחום הקולנוע, טלוויזיה והשיווק. כמו כן, המערכת יכולה גם להמליץ על שחקנים מתאימים לתפקיד מסוים ולסייע בהחלטה האם דרוש לגייס שחקן פופולארי ומוכר כדוגמת בראד פיט, או שמא ניתן להסתפק בבוגר טרי מבית צבי.

המערכת החכמה תוכנתה כך שתדע לזהות ז׳אנרים, נושאים מרכזיים, מערכות יחסים ודמויות. לאחר שכל הנתונים הללו משוקללים, ניתן להגיע למסקנה די מדויקת המעידה לגבי סיכויי ההצלחה של הסרט.

סוכנות ליהוק למשל יכולה ללמוד האם הסרטים אליהם מנסים ללהק את הלקוחות שלהם, הולכים להיות מוצלחים יותר או פחות. אולפן סרטים לעומת זאת, עשוי לרצות לדעת האם הבחירה בבראד פיט אכן צפויה להשתלם, או שאולי אפשר להסתפק בשחקן קצת פחות מוכר, שכן בסופו של דבר הרווחים צפויים להיות זהים (אך ההשקעה פחותה). אופציה זו מבוססת על טכנולוגיה אשר אוספת מידע מעשרות מאפיינים שונים כדוגמת הסרטים בהם אותו שחקן השתתף או כמה רווחים הניבו. מדובר בעצם במכונה חכמה במיוחד, אשר מעבדת בתוכה אינפורמציה רבה שניתן למצוא ברשת, מה שכמובן ׳המוח האנושי׳ טרם יכול לבצע.

׳נדבק בחיידק הסטארטאפ׳

החברה נוסדה על ידי דיוויד סטיף, אוסטרלי שעלה לארץ לאחר שהתאהב והחליט להגר לישראל בכדי לחיות כאן. סטיף סיפר לגיקטיים כי בעברו עסק בתחום הקולנוע, הטלוויזיה והטכנולוגיה, עד ׳שנדבק בחיידק הסטארטאפ׳. בצוות נמנים גם זיו איילון (CTO) וניר צחר, המדען הראשי של החברה ואחיה של אשתו של סטיף, שבזכותו עלה ארצה.

באיזה מימון החברה עובדת? ״כרגע אנחנו סוגרים סיבוב השקעה שיעזור לנו להתקדם הלאה למגוון שווקים. משקיעים עימם אנו נמצאים בקשר הם חברות טכנולוגיה גדולות, תאגידי תקשורת ומשקיעים עם נגיעה כלשהי לתחום הבידור״. המודל העסקי של החברה מבוסס על תשלום שגובה עבור רישיון פרימיום, המאפשר שימוש בטכנולוגיה.

משמאל לימין: זיו אילון, דיוויד סטיף וניר צחר From Left to right (Ziv

הצוות. משמאל לימין: זיו אילון, דיוויד סטיף וניר צחר

האם יש לכם מתחרים ישירים? ״אנו מביאים גישה חדשה לתעשיה ישנה; הפיתוח שלנו ייחודי מכיוון ואנחנו מבוססים על תוכן וסיפור. נטפליקס למשל, עושה שימוש בלמידת מכונה בכדי למנף את התוכן וללמוד מה הקהל שלהם רוצה לראות. אנחנו לא רק מתעסקים ׳בהאם סרט מסוים הולך להיות מוצלח ולייצר הכנסות׳. אנחנו גם יכולים להגיד באילו שחקנים מומלץ להשתמש ומספקים תובנות שיווק והפצה באמצעות ניתוח תוכן או תסריט בלבד״.

סטיף שיתף בסיפור הצלחה שהיה להם, הודות למערכת שפיתחו בשם "The blockbuster buster", מערכת להתראה מוקדמת שביכולה לגלות שוברי קופות. כאשר בדקו את התסריט של הסרט ״צלף אמריקאי״ עם בראדלי קופר, הסרט עבר את המבחן, והפך ללהיט לא רק במערכת הפנימית של החברה.

נכון לעכשיו, הטכנולוגיה שפיתחו מאפשרת חיזוי הקשור לסרטים, VOD ו-DVD. התוכניות לעתיד הן לעסוק גם בניבוי בעזרת קריאת תסריטי סדרות טלוויזיה ופורמטים שונים (ריאליטי, דרמה), בכדי להבין מה היא הסבירות שאלו יהיו מוצלחים (מבחינת כמות צופים, כמה פרקים, עונות וכו׳). כמו כן, יתכן ובעתיד הלא מאוד רחוק יתחילו גם לעבוד בישראל, ולייעץ בכל הקשור למכירת פורמטים מקוריים לחו״ל.

לא הכל ורוד

הביקורת שעשויה לעלות כנגד המוצר, עוסקת בכך שבמידה ואולפני סרטים והפקות טלוויזיה בעתיד יכריעו באילו תכנים לבחור רק באמצעות הטכנולוגיה, יתכן ובדרך לא מעט תסריטים מוצלחים ׳יפלו בין הכסאות׳, רק בגלל באג או ניתוח שגוי. בסופו של דבר, המניע של הטכנולוגיה הזו היא ׳מה יביא יותר כסף׳, אך כפי שאתם בוודאי יודעים, כמות לאו דווקא מעידה על איכות, וללא ספק יש חשיבות למסקנות של המערכת, אך לא יזיק להעביר גם מבט ושיקול דעת אנושיים יותר.

שאל את עצמך: סביבת העבודה של שאול אולמרט, מייסד פלייבאז [יום בחיי]

$
0
0
olmert

sahulolmert2

מדור יום בחיי מעניק הצצה ליום סטנדרטי בחייהם של יזמים, משקיעים ואנשי הייטק מובילים בישראל במטרה ללמוד מהניסיון שלהם, לקבל מהם קצת טיפים וגם להכיר אותם באופן אישי.

בכרטיס ביקור

מנכ"ל ושותף-מייסד של PlayBuzz.
15 שנים בניהול בכיר בתחום המשחקים והמדיה.
VP Digital Products בחברות MTV וניקולדיאון.
שותף מייסד של חברת GameGround.
נשיא SundaySky.
Director of Business Development ב-I Play.

במשפט על העבודה שלי

"מנצח על תזמורת של שבעים סופרסטארים בשלוש מדינות ומתפעל מהמוזיקה שהם מייצרים".

אוהב בעבודה ש…

"המוצרים שלנו נוגעים בעשרות מיליוני אנשים מדי חודש וגורמים להם לחלוק, להגיב ולהתרגש".

לא אוהב את ש…

"אנחנו מצליחים להוציא לפועל רק חלק מעשרות הרעיונות היצירתיים שאנשי הצוות מעלים".

אצל האנשים שאני מקבל לעבודה תמצאו

"קודם כל אני צריך להשתכנע שהם מבינים, מזדהים ומתרגשים מהמוצר והחזון של החברה. ניסיון קודם רלוונטי הוא בונוס נחמד, אבל בפירוש לא התכונה הראשונה שאנחנו מחפשים".

קרדיט: PlayBuzz

קרדיט: PlayBuzz

חברה שמהווה מקור השראה עבורי

"בארץ- Wix מאחר והם הוכיחו שאפשר לנהל מישראל חברת אינטרנט שפונה ישירות לצרכניה, SimilarWeb על הגמישות המחשבתית שהביאה אותם לשנות מוצר ומודל ולהצליח לשמור על ההתלהבות והיצירתיות ו-90min על שהם מגדלים קהילת תוכן בינלאומית תוססת במגוון רחב של שפות, והכל ממשרד אחד בתל אביב. בעולם, המודל לחיקוי שלנו הוא YouTube, החברה שהצליחה לדחוק הצידה את המושגים B2B ו-B2C ולהקים פלטפורמה שמשרתת גם מאות מילוני צרכנים וגם מאות אלפי עסקים בכל הגדלים".

הסמארטפון שלי

"פעם היה לי אייפון ואז עברתי לאנדרואיד. זה היה מעבר משנה חיים, כמו חזרה בתשובה (או בשאלה). כיום אני משתמש ב-Galaxy Note 4 ומקווה לא ליפול שוב ברשת של אפל לעולם".

המחשב הנייד שלי

"PC, מוצר נחות ממש כמו ה-MAC אבל ברבע מחיר".

קרדיט: PlayBuzz

קרדיט: PlayBuzz

3 אפליקציות חובה בסמארטפון שלי

Evernote – "שמאפשרת לי לתעד את כל המחשבות והרעיונות שעולים בי בכל רגע נתון ואחר כך לשלוף אותם בקלות בעת הצורך".
Bleacher Report – "שמאגדת עבורי את כל נתוני וחדשות הספורט בממשק אחיד ומערכת נוטיפיקציות מותאמת אישית".
Tumblr – "שדרכה אני עוקב אחרי הבלוגים של שני הילדים הגדולים שלי, עלמה בת ה-11 ואיתמר בן ה-9".

3 כלים / שירותים שלא אחזיק מעמד בלעדיהם

Uber – "שמסיע אותי כמעט בכל עיר בעולם בה אני מוצא את עצמי".
Spotify – "שמספק לי את פס הקול לריצות בוקר ורכיבות אופניים לעבודה"
Analytics – "כמובן מערכת האנליטיקס שמספרת לי בכל שנייה נתונה כמה אנשים מבקרים באתר והאפליקציה של Playbuzz, באיזה עמוד הם צופים, מאיזו רשת חברתית הם הגיעו וכל השאר. אני בודק את האנליטיקס שלנו כמה מאות פעמים ביום, אבל אני בתהליכי גמילה".

הטיפ הטוב ביותר שקיבלתי

"אני חייב לעבור לאנגלית: Always listen to your heart. It’s on your left side, but always right".

קרדיט: PlayBuzz

קרדיט: PlayBuzz

הגאדג'ט שהכי מלהיב אותי כרגע

"The selfie toaster".

הספר האחרון שקראתי

"ללכת בשדות הכחולים של קלייר קיגן בהוצאת זיקית. מ-1 עד 100 אני נותן לו 200. ספר מטלטל ובלתי נשכח".

הסרט האחרון שראיתי

"ראיתי לאחרונה את 'הון אנושי' בסינמטק תל אביב. ככלל אני בדרך כלל רואה סרטים ממדינות שאינן דוברות אנגלית, בבתי קולנוע חצי ריקים".

המוזיקה שהקשבתי לה לאחרונה

"אני בדרך כלל נותן ל-Spotify לבחור בשבילי".

מקור: צילום מסך, spotify-tasterewind

מקור: צילום מסך, spotify-tasterewind

מרגיע אותי

"ריצות ארוכות, תרופה מושלמת ללחצי היום יום".

אם היו מציירים אותי לקומיקס

"הומר סימפסון. עד היום איש לא הודה שדמותו מבוססת עליי, אבל אני בטוח שההיסטוריה תתקן את העוול ביום מן הימים".

elon musk simpsons

>> למדורים נוספים של "יום בחיי"

גיוס: חברת Klear הישראלית, לשעבר Twtrland, מגייסת 1.5 מיליון דולר

$
0
0
klear
מקור: Klear

מקור: Klear

Twtrland, המפעילה פלטפורמת אינטליגנציה חברתית, הודיעה היום (ג׳) על השלמת סבב גיוס בסך 1.5 מיליון דולר מ-Altair, GIG ו-TMT. הגיוס יעזור לחברה בהגדלת המכירות עבור השוק הדיגיטלי הגלובאלי. ביחד עם הגיוס, Twtrland מודיעה על מיתוג מחדש, ומציגה את שמה החדש – Klear, המשקף את התמקדותה בפתרונות שמציעה עבור משווקים בפלטפורמות החברתיות השונות.

מסייעת לחברות לגבש אסטרטגיות שיווקיות טובות יותר

בתחילת דרכה Twtrland הציעה שירות ניתוח לפרופילים בטוויטר, אשר אפשר לכל המעוניין ניתוח של פרופיל פומבי או פרטי. תוצאות הניתוח הוצגו בצורה של דף פרופיל, אשר הכיל מידע סטטיסטי שונה על המשתמש כדוגמת מספר העוקבים שלו, אחרי כמה אנשים הוא עוקב, התפלגות ציוציו ועוד. כעת החברה הודיעה כי אינה מגבילה עצמה רק לפלטפורמת המיקרו בלוגינג, שכן מציעה את שירותיה גם עבור פייסבוק ואינסטגרם.

מטרתה של Klear היא למדוד ולכמת את המתרחש ברשתות החברתיות, ולהפוך את המידע לנגיש ושימושי עבור מותגים וחברות ברחבי העולם. בצורה זו, אלו יכולים להשתמש במדיה חברתית בצורה יעילה יותר בכדי לבנות ולשפר את המותג שלהם באופן משמעותי.

המודל הכלכלי של החברה מבוסס על תוכניות שמחירן נע בין 99 ל-599 דולר בחודש. למרות הפנייה למשווקים דיגיטליים ומותגים, השירות עצמו רלוונטי גם עבור כל אחד שמעוניין ללמוד קצת יותר על הנוכחות והשפעתו ברשת, לגמרי בחינם, קצת כמו Klout.

אגב Klout, שאלנו את גיא אביגדור, COO ואחד משלושת מייסדי החברה, במה הפתרון שלהם מתעלה על פלטפורמות קיימות. הוא בתגובה ענה כי Klear בעצם משלבת את כל הכלים אותם מציעות פלטפורמות שונות כדוגמת Topsy, המאפשרת לבצע חיפוש אחר ציוצים בטוויטר משנת 2006, Traacker – מנוע חיפוש אחר מובילי דעה ו-Klout, הבונה מעין פרופיל חברתי ברשת. ״המוצר שלנו דוגל בפשטות, מתאים לשימוש של כל אחד ללא הדרכה מראש, שלא כמו מוצרים אחר בתחום. כמו כן, הדאטה שלנו מכיל מידע אישי אשר נאסף באמצעות טכנולוגיות פרי הפיתוח שלנו״.

את תחילת דרכה התחילה Klear בתור Twtrland, שכן אז התמקדותה הייתה להוות כלי לניתוח ולהסקת תובנות מטוויטר, בכדי לסייע למשתמשים להחליט האם לעקוב אחר צייצן מסוים או לא. גיא אביגדור, מנכ״ל החברה סיפר לגיקטיים כי הרעיון למוצר עלה מרצונו של איתן, אחיו, ליצור פרופיל של משתמשי טוויטר, בכדי להבין קצת יותר טוב מי עומד מאחוריו.

Klear הוקמה בשנת 2012 על ידי שלושת האחים גיא, איתן ונועם אביגדור. כיום לחברה כ-500 לקוחות בהם IMG, MSL ו-McCann, אשר עושים שימוש בפלטפורמה בתור SaaS בכדי ליצור קמפיינים שיווקיים ממוקדמים יותר וניתוח תחרותי. מדובר בסבב הגיוס השני של החברה, אשר בשנת 2012 השלימה סבב גיוס סיד ממגמה וג'ף פולבר. במשרדי החברה הממוקמים בחיפה מועסקים כיום כעשרה עובדים והיא נמצאת כעת בהתרחבות מתמדת ומחפשת אחר עובדים בתחום הפיתוח, האלגוריתמיקה והשיווק. 

גיוס: Splacer הישראלית מגייסת 1.4 מיליון דולר, תייצר לכם כסף מהבית כשאתם בעבודה

$
0
0
splacermain
מקור: צילום מסך, Splacer

מקור: צילום מסך, Splacer

חדש בגיקטיים: לוח משרות הייטק שמתמקד רק במשרות מתחום ההייטק, מתעדכן באופן קבוע ופתוח למגייסים ולמחפשי עבודה.


פלטפורמת Splacer הישראלית, מאפשרת לכל בעל נכס, מדירה לבית ועד למשרד ייחודי להציע אותו בשעות בהן הוא לא תפוס תמורת כסף לגורם אחר. החברה מודיעה לפני זמן קצר (ד׳) על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 1.4 מיליון דולר. את הגיוס הובילה כרמל ונצ׳רס ביחד עם משקיעים פרטיים. כמו כן, הודיעה החברה על השקת גרסת הבטא של הפלטפורמה שלה בניו יורק, כך שבעלי נכסים פרטיים ומסחריים יוכלו כעת להירשם ולהציע את החללים שבבעלותם לאחרים גם שם.

אירועים באווירה אחרת

Splacer מקשרת בין בעלים של נכסים מיוחדים ובין אלו המעוניינים ליצור אירועים חווייתיים שונים, כדוגמת מסיבות, סדנאות, צילומים, תערוכות, פופ-אפ ועוד. שלא כמו פלטפורמות אחרות שמציעות חללי אירוע, הפלטפורמה של הסטארטאפ הישראלי מציעה חללים פרטיים ומסחריים שלאו דווקא הוקמו במטרה שיתקיימו בהם אירועים כמו גלריות, סטודיו לאמנות, לופטים למגורים, גינות אורבניות ומחסנים תעשייתיים.

בסופו של דבר מדובר בתועלת עבור שני הצדדים, המבוססת על מודל של שיתופיות תמורת תשלום; מצד אחד בעל החלל המושכר יכול להרוויח אקסטרה כסף בזמן שהוא בכלל בעבודה או בקמפינג של יומיים בצפון, מנגד זה שמחפש אחר לוקיישן לאירוע יוכל ליהנות מחוויה שונה מעוד חדר ישיבות או בית קפה. נראה כי מודל המונטיזציה של האתר מעבר לגזירת עמלה של 15% על עלות כל עסקה, מתבסס גם על נותני שירות למיניהם אשר יציעו את מרכולתיהם כדוגמת צילום, קייטרינג ותקליטנות, שסביר להניח גם הם ישלמו על כל הזמנה שתתקבל דרך השירות.

על מנת לוודא כי רק מקומות מומלצים יימצאו בפלטפורמה, Splacer ממיינת כל אחד מהם באמצעות סוקרים מקומיים ושותפים, לרבות סוכני נדל"ן, מעצבי פנים וצלמים. כמו כן, משתמשים יכולים למצוא גם שירותי הפקה יצירתיים ומגוונים כך למעשה משמשת גם כמעין שוק מקוון העונה על כל צורכי האירוע.

splacer

מימין עדי בירן, ליאור אש, ליהי גרסטנר. צילום: נמרוד סנדרס

בראיון לגיקטיים שהעניקה ליהי גרסטנר לפני כחודש, נשאלה בין היתר על ההשוואה הטבעית ל-airbnb. בתגובה ענתה כי ״airbnb היא פלטפורמה ששינתה את המציאות והדגימה את היכולת והצורך שלנו לשיתוף בחללים (Spaces). בשונה מ-airbnb פונה Splacer לקהילה המקומית של חברות כמשתמשים ראשונים, ומאפשרת סך פעולות רחב יותר. אם ניתן את הבית שלנו לתייר שאיננו מכירים, מדוע שלא ניתן אותו לשימושו של שכן מקומי? כמו כן, המערכת שלנו מנגישה מקומות שיש בהם ערך של חוויה יחודית כחלופה למוסדות ולמקובל. airbnb מעמיקים את סך השרותים שלהם לענף התיירות, אנו עוסקים ביומיום ומציעים פתרון שונה לחלוטין עם התמחות בארועים (פגישות, הרצאות, צילומים, השקות, מכירות, מסיבות וכדומה)״.

עדי בירן, מנכ"לית וממייסדות Splacer התייחסה לגיוס הנוכחי ואמרה: "אנחנו מדמיינות עולם בר קיימא שבו חללים מנוצלים ולא עומדים ריקים משימוש. אנו מאמינות שבעזרת טכנולוגיה ניתן לנצלם טוב יותר ולשתף אותם עם הקהילה המקומית, במיוחד בערים יקרות למחייה. לחללים בעלי עיצוב ייחודי יש כוח שיכול לעורר השראה לחוויות חדשות ומגוונות. אנו נרגשים להשיק את הפלטפורמה שלנו בנוסף לישראל בקהילה הניו יורקית במטרה להציע לאוכלוסייה המקומית דרך חדשה לחוות מקומות שהיו עד כה בלתי ניתנים להשגה״.

החברה הוקמה בשנת 2014 על ידי עדי בירן וליהי גרסטנר, שתיהן אדריכליות במקצוען שבחרו לקחת את התחביב שלהן צעד אחד קדימה, ולאפשר לאנשים מרחבי העולם להיחשף למקומות שאחרת לא היו מגלים. לאחרונה הצטרף לצוות ליאור אש בתור שותף בחברה, וסה״כ מועסקים בה כ-5 עובדים היושבים במשרדי סוסה בתל אביב.

גיוס: Minute הישראלית מגייסת 4 מיליון דולר כדי לחסוך לכם זמן

$
0
0
minutemain
מקור: Minute

מקור: Minute

מכיוון ולמרבית האנשים הזמן הפנוי מוגבל לאורך היום, אין באפשרותם לבזבז אותו בצפייה, מהנה ככל שתהיה, בסרטונים. Minute הינה אפליקציה בסגנון טינדר, שמאפשרת למשתמשים לדפדף בתקצירים של סרטונים ויראליים, אשר מראים רק את ׳התכלס׳ של כל סרטון.

היום (ד׳) הודיעה החברה כי השלימה סבב גיוס ראשון בסך 4 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים. ״סבב הגיוס נועד לסייע להמשיך ולפתח את טכנולוגיות הוידאו של האפליקציה, להגדיל את צוות הפיתוח ואת הטמעת הטכנולוגיה בחברות תוכן נוספות״ אמר לגיקטיים עמית גולן, מנכ״ל ואחד מארבעת מייסדי החברה.

TL:DW – Too long didn't watch

בוודאי יצא לכם לשמוע לא מעט את המשפט ״התוכן הוא המלך״, אך בפועל, מרבית האנשים עייפו מלקרוא טקסטים ארוכים (כן, בין היתר גם את השורות האלה) והמלך החדש והבלתי המעורער הוא ללא ספק הוידאו. מסתבר אבל, כי גם הוידאו נתקל בלקוחות בעיתיים במיוחד, אשר מתקשים לשמור על ריכוז גם במשך דקה אחת, ומזפזפים במהירות בכדי להגיע לתכלית.

ובכן, כמו שאפליקציית ווייז מוצאת עבור משתמשיה את המסלול האופטימלי עבורם, Minute מוצאת את החלק המעניין ביותר בקטע הוידאו, מה שהופך אותו לויראלי. זאת היא עושה בהתבסס על ניתוח נתוני צפייה שנאספים מקהל המשתמשים, והופכת אותו לקליפ קצר בסגנון Vine. במידה והמשתמש יהיה מעוניין לצפות בסרטון באורכו המלא, יוכל לעשות זאת גם כן. Minute שמה לה למטרה להפוך כל סיפור ארוך לקצר (כן, גם אם מדובר בסרטון באורך של דקה וחצי) ולשפר את חווית הצפייה של כולנו בסרטונים.

דרך האפליקציה המשתמשים יוכלו לבחור מעין ׳חבילות תוכן׳ המבוססות על תחומי עניין, כאשר סרטונים שימצאו חן בעיניהם יסומנו בתנועת Swipe ימינה, וכאלו שמעוניינים לדלג עליהם יסומנו בתנועה שמאלה. בצורה זו, במקום לצפות בסרטון אחד באורך של שתי דקות שלמות, המשתמש יוכל לצפות בקליפ, אוסף של סרטונים שנוצר במיוחד עבורו אשר מורכב מתכנים שהוא אוהב.

החברה נוסדה בשנת 2013 ע״י עמית גולן, ארז אליעד, מעוז מלמד, וניק לניאדו. במשרדי החברה שבתל אביב מועסקים כיום כ-11 עובדים, ביחד עם 7 עובדים נוספים בחו״ל. עבור המשתמשים הפרטיים השימוש באפליקציה הינו חינמי לגמרי, והמודל העסקי שלה מבוסס על שיתופי פעולה עם מפרסמים, שאת שמותיהם גולן סירב לחשוף. ומה לגבי התוכניות לעתיד? ״בקרוב נפתיע עם עוד שפנים מהכובע״, אמר.

כך זה עובד – Minute App – Long Story, Short

הממיר הישראלי שישתלט על כל המסכים בבית שלכם, הכירו את VBox

$
0
0
vbox
מקור: VBox

מקור: VBox

לפעמים נדמה כי למרות ההתקדמות המשמעותית בתחום הטכנולוגי, ממירי טלוויזיה עדיין מגמגמים ומשתרכים אי שם מאחור, ולא מצליחים להשלים פערים למרות פיצ׳רים שכוללים איכות HD או ממיר מקליט. משהו בממשק עדיין מיושן ולא מתאים לרוח התקופה. חברת VBox Communications הישראלית מציגה את VBox, דור ההמשך של ממירי הטלוויזיה כפי שאנו מכירים אותם כיום.

בשונה מממיר רגיל המתחבר לספק טלוויזיה אחד ומציג על גבי מכשיר טלוויזיה אחד, VBox TV Gateway הוא מעין נתב טלוויזיה אשר מתחבר לעידן+, לווין או כבלים, ממיר את אלו ל-IP ומזרים את אות הטלוויזיה על גבי רשת ה-LAN הביתית לכל התקן נייד כדוגמת טלוויזיה חכמה, אייפד, אייפון, טאבלט, קונסולת משחקים וכו׳. כמו כן, ה-VBox מאפשר להקליט ערוצים שונים בו זמנית על גבי כונן USB חיצוני ואחסון ברשת.

טלוויזיה איכותית בכל מכשיר בבית

בפועל, ה-VBox מתחבר ללווין, כבלים או אנטנה עידן+ מצד אחד ומהצד השני מתחבר לנתב הביתי ומשם מפיץ את כל ערוצי הטלוויזיה לכל המכשירים. בצורה זו השידור לבית המשתמש מתנהל בצורתו הרגילה שכן היתרון של החברה הופך את פורמט השידור הרגיל לסטרים IP. ה-VBox TV Gateway אינו זקוק למחשב דלוק כל הזמן, מאפשר למספר מכשירים להתחבר אליו במקביל ולראות ערוצים שונים במקביל, והכי מגניב – מכל מקום בבית ולאו דווקא בחדרים בהם יש טלוויזיה.

ניתן להתחבר לשירות מכל התקן UPnP וממגוון תוכנות כגון: Kodi / XBMC, VLC, DVBLogic, MythTV, openELEC, TVheadend ועוד. בארץ השירות עובד עם הערוצים הפתוחים של עידן + או ערוצים לוויניים פתוחים המשודרים ונקלטים בישראל.

כך זה עובד. מקור: VBox

כך זה עובד. מקור: VBox

ניצול תשתיות קיימות

״הפתרון שלנו עונה על הבעיה של איך מביאים את הטלוויזה באיכותה המלאה עם כל הערוצים לכל המסכים בבית, כגון: iPad, iPhone, Andorid mobile, Android Set-Top-Box, PC, Mac, Smart TV ועוד, תוך כדי ניצול תשתיות הטלוויזיה הקימות וללא צורך באינטרנט או תוכנית דאטה כזו או אחרת״. אמר לגיקטיים אמיר אהרונוביץ׳, סמנכ״ל השיווק של החברה.

מה לגבי תחרות? ״יש לנו מספר מתחרים; Tivo המתחרה הגדול ביותר, מקדם מערכת סגורה (Closed ecosystem) אשר עובדת רק עם מכשירים ואפליקציות ייעודיות לו. אנו מנגד נוקטים באסטרטגיה פתוחה ומאפשרים לכל מכשיר ואפליקציה התומכים ב-UPnP, m3u, להתחבר למוצרינו. בנוסף אנו מספקים מספר רב של אפליקציות חינמיות אשר עובדות עם ה-VBox TV Gateway ל-iOS, Android, Android Set-Top-Box, Google Chrome, Samsung Smart TV ועוד.

נכון לעכשיו החברה עובדת במימון עצמי. מהו המודל עסקי שלכם? ״לחברה מעל לחצי מיליון משתמשים בעולם. יש לנו מספר מודלים עסקיים; מכירת מוצר מוגמר דרך מספר משווקים בעולם או בצורה ישירה ללקוח הסופי מאתר החברה; מוצרי ׳Broadcast and Hospitality׳ – מערכות טלוויזיה עבור מפעילי IPTV ועבור בתי מלון; OEM – פתרונות תוכנה אשר משדרגות ממירי טלוויזיה וטלוויזיות חכמות ביכולות ה-TV Gateway.

החברה נוסדה בשנת 2001 ע"י שלמה תורג'מן, יזם בעל מספר חברות בתחומים שונים בתחום ההייטק ובפעילות עסקית מסורתית. VBox הוקמה בעזרת בהשקעה של חברת OptiBase הישראלית, מחלוצות ה-IPTV בעולם, כאשר קהל היעד העיקרי שלה הוא הקהל הביתי באירופה וארה״ב. למעלה משנה המוצר נמכר באירופה דרך אתר החברה הרשמי ובחנויות Amazon Europe. משרדי החברה ממוקמים בהרצליה פיתוח שם מועסקים כ-15 עובדים.

ניתן לרכוש את הממיר בארץ ברשת באג ומחירו 599 שקלים.

כך זה עובד – VBox V@Home TV Gateway


בואו ננפץ רק את הסטיגמה על נשים בתפקיד בכיר [הרצאת השבוע]

$
0
0
lecture
מקור: צילום מסך, Youtube

מקור: צילום מסך, Youtube

צפיה בהרצאות ברשת הפכה לדבר שבשגרה בשנים האחרונות. אתרים כמו יוטיוב הפכו את המלאכה לפשוטה מאי פעם ואתרים רבים מעלים הרצאות והדרכות מעניינות לרווחת הגולשים. במקביל, לפעמים נדמה שאנחנו מוצפים בעודף מידע, ומנת יתר של הרצאות דווקא בימים שאין לכם יותר מידי זמן, עשויה להיות לא יעילה. את השילוב היעיל בין זמן, עניין ותועלת מבצעים יפה מאוד ב-TED ובמקומות אחרים.

אנחנו בגיקטיים עוברים על מגוון רחב של הרצאות והדרכות ברשת ומאחר וכך החלטנו להציע לכם הרצאה מעניינת שאיתרנו מידי שבוע. לפעמים היא תהיה הרצאה קצרה מ-TED, לפעמים ממקומות אחרים, ולפעמים היא תהיה הרצאה ארוכה יותר. מה שבטוח – זאת תהיה הרצאה מעניינת.

אם יש לכם כמה דקות פנויות במהלך סוף השבוע, אתם מוזמנים להצטרף אלינו להרצאה וללמוד משהו חדש ומעניין.

אפשר להצליח גם בלי לנעול עקבים ולהחליק את השיער

במשך שנים בני האדם ׳תוכנתו׳ שאשת עסקים בכירה או מנכ״לית תהיה לבושה לרוב בחליפת חצאית מהודרת, מלווה בתסרוקת הדוקה, קשוחה, רווקה ובלי ילדים. התפיסה השגויה היא כי אישה בתפקיד בכיר חייבת שיהיו לה ׳תכונות גבריות׳ בכדי להתאים את עצמה לתפקיד ולשרוד בעולם הזה.

רויטל הנדלר, היזמת שעומדת מאחורי אתר Alljobs שנמכר חלקית תמורת 18 מיליון דולר, הקימה בשנת 2011 גם את הרשת החברתית למחפשי עבודה ומעסיקים WorkWith.me ובשנת 2013 את Breezometer, פלטפורמה המציגה בזמן אמת את מידת זיהום האוויר ברחבי העולם. בהרצאה הבאה היא מספרת איך זה להיות אשת עסקים ועל הפער בין הסטיגמה למציאות.

לצפייה בהרצאה – Why most women skip becoming CEO's?

במסגרת פינת הרצאות השבוע הופיעו לאחרונה:

  • תלמיד תיכון ישראלי מספר כמה קל לפרוץ לאתרים מובילים – יהונתן סימון, תלמיד תיכון מישראל, מסביר איך מצא חורי אבטחה בחברות גדולות ומובילות בשוק בהן גוגל, איביי ואדובי.
  • לדעת לתכנת זה מצוין, אבל מה עם קצת יצירתיות? – התפיסה כיום היא שללמוד תכנות זה ׳הדבר׳, הבחירה המשתלמת ביותר. השאלה היא, האם תכנות באמת יעזור לנו להגשים את החלומות שלנו, למצוא את משרת החלומות? ללא ספק זה עשוי לסייע, אך לפני כן אנו צריכים לפתוח את התפיסה שלנו, ולהבין כי ללמוד פרקטיקות טכניות זה טוב, אך לפני כן צריך ללמוד כיצד ליצור, באמצעות למידה גם של דברים שנתפסים בעינינו כבלתי אפשריים.
  • טכנולוגיה חדשה תאפשר לנו לראות את מה שנסתר מהעין – החושים של בני האדם אמנם מפותחים, אך אלו עדיין מוגבלים ולא מסוגלים לקלוט את כל המתרחש סביבם. למזלנו, כאן הטכנולוגיה נכנסת לתמונה ומאפשרת לנו ללמוד דברים שכלל לא ידענו על קיומם.
  • על היתרונות שבדחיינות וכיצד תכפיל עבורכם את הזמן הפנוי – לא משנה כמה אפליקציות לניהול זמן נתקין בסמארטפון או כמה שעות נקדיש לעבודה, עדיין נרגיש כי אנחנו פשוט לא מצליחים להספיק כלום. לטענת הסופר רורי ואדן (Rory Vaden) הסיבה לכך טמונה בזה שכל מה שנדמה לנו שאנו יודעים על איך לנהל זמן נכון, הוא שגוי מיסודו.
  • כיצד תקבלו סיפוק מהעבודה שלכם לאורך שנים? – רנדי דויטש, אדריכל שסלל את דרכו לקריירה המיועדת מבין מאות סטודנטים, מסביר איך להיות אחד מתוך הבודדים ומה יש לעשות בכדי להרגיש מסופקים מהעבודה הנוכחית ולאורך שנים.

לאן הלך הכסף? הסטארטאפים שגייסו ונרכשו ביוני 2015

$
0
0
moneysmall

money

לא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש מרץ

אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.

<<< הגיוסים של חודש מאי

יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

חברת Nano Dimension הישראלית מגייסת 11 מיליון דולר

חברת Nano Dimension, המפתחת מדפסת תלת מימד לתחום האלקטרוניקה, הודיעה כי חתמה על הסכם השקעה פרטית בהיקף של 11 מיליון דולר, לפי מחיר מניה בודדת של 550 אגורות. בהנפקה השתתפו בכירים בתעשיית ההייטק הישראלית, משקיעים פרטיים וקרנות מקנדה, בריטניה, ארה״ב וישראל. כמו כן, השתתפו לידר שוקי הון, ומשקיעים המלווים את החברה בגיוסי ההון האחרונים בהם חברי הדירקטריון ויו״ר החברה.

החברה עושה שימוש בטכנלוגיה חדשנית המשלבת בתוכה שלוש טכנולוגיות שונות בהן הזרקת דיו (INKJET), הדפסת 3D וננוטכנולוגיה המאפשרת שימוש בדיו מוליך לצורך הדפסת מוליכים חשמליים וכרטיסי PCB.

אלטמן משיקה קרן השקעות חדשה לסטארטאפים בתחום הביומד

חברת אלטמן מוכרת לרובנו בעיקר כמשווקת גדולה בתחומים כמו תוספי תזונה, תכשירים הומאופתיים וקוסמטיקה טיפולית, אולם החודש, מודיעה החברה על השקת קרן השקעות חדשה בהיקף של 7 מיליון ש"ח בסטארטאפים בתחום הבריאות והביומד.

מטרת קרן ההשקעות החדשה היא לקדם סטארטאפים בתחום הבריאות, כשהמיקוד שלה בשלב הראשוני הוא חברות בתחום מדעי החיים והבריאות, בטכנולוגיות שונות, בתחומים של מוצרי בריאות צרכניים, lifestyle, נשים, ילדים, טיפול בכאב, דרמטולוגיה, תרופות על בסיס צמחים, דיאגנוסטיקה ופיתוחים בתחום הבריאות הדיגיטלית. כמו כן, בכוונת הקרן להשקיע בחברות המחפשות השקעה בפיתוח ומסחור של פלטפורמות וטכנולוגיות בתחום מוצרי הבריאות לצרכן.

גיימינג בענן: Playcast הישראלית מתמזגת עם Gamefly האמריקאית

ספקית משחקי המחשב האמריקאית GameFly, הודיעה החודש על מיזוג עם הסטארטאפ הישראלי Playcast Media, שמפתח פלטפורמת משחקי וידאו על גבי הענן, ללא צורך בקונסולות.

המיזוג עם Playcast הישראלית, הוא די טבעי עבור GameFly, שהיא אחת מהחברות המובילות בעולם בתחום השכרת משחקי ווידאו, עם מאות אלפי מנויים ברחבי ארה"ב. טכנולוגיית הסטרמיניג שמפתחת החברה הישראלית מייצרת פלטפורמה רחבה, שמעניקה לגיימרים גישה למשחקים הן באמצעות השכרה והן באמצעות Cloud Gaming.

אחד הפיתוחים הראשונים שנוצרו בעקבות המיזוג הוא שירות חדש שמשיקה GameFly ומאפשר למשתמשים בו לשחק במשחקים השונים על גבי Fire TV, הסטרימר הפופולארי של אמזון. בעקבות זאת, יוכלו מיליוני גיימרים בארצות הברית ליהנות מגישה למשחקים היישר לטלוויזיה שלהם

Mantis Vision, השותפה הישראלית של גוגל, מגייסת 9.7 מיליון דולר

חברת Mantis Vision הישראלית מפתח תקווה, ששותפה לגוגל בפרויקט Tango, הודיעה החודש על השלמת גיוס של 9.7 מיליון דולר. הפלטפורמה אותה פיתחה חברת מנטיס ויז'ן נקראת MV4D והיא מאפשרת להביא את עולם הצילום התלת מימדי אל עולם המובייל. בפועל, מדובר על טכנולוגיית תלת מימד לצילום עומק, המסוגלת לפעול גם בעת תנועה ומאפשרת יצירת תכנים על ידי המשתמש באמצעות אקו-סיסטם תלת מימדי. בין השאר פיתחה החברה את ה-F5, סורק תלת מימדי, שאפשר יצירה של מודלים תלת מימדיים בכל מקום ובתוך דקות ספורות, וכמובן את ה-MV4D, הטכנולוגיה שמשמשת את גוגל בפרויקט Tango המסקרן שלה.

LightCyber הישראלית מגייסת 4.5 מיליון דולר

חברת אבטחת המידע הישראלית LightCyber הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 4.5 מיליון דולרים. את סבב הגיוס הנוכחי הוביל היזם הבולט ומייסד צ׳קפוינט שלמה קרמר, אשר גם יצטרף לדירקטוריון של החברה. הפיתוח של החברה מזהה התנהגויות חשודות של האקרים אשר הצליחו לעקוף את מערך האבטחה ההגנתי של הארגון, ותופס אותם ׳על חם׳ בעודם מבצעים את התקיפה.

הטכנולוגיה אותה פיתחה LightCyber מאפשרת לארגונים לזהות איומים ופרצות ברשת הפנימית שלהם, עוד בשלבים מוקדמים, תוך כדי זיהוי מהיר בזמן אמת של איומים פוטנציאליים. כך, עוזרת החברה למנוע את התפרשותו של האיום אל ענפים נוספים בתוך הרשת, תהליך שעלול לסכן מידע רב וחשאי של החברות השונות.

Jethrodata הישראלית מגייסת 8.1 מיליון דולרים

לפי מידע שהגיע לגיקטיים, חברת הסטארטאפ הישראלית JethroData המפתחת מסד נתונים אנליטי שרץ ישירות מעל פלטפורמת Hadoop, השלימה החודש סבב גיוס שני בגובה של 8.1 מיליון דולר. את הסיבוב הובילה קרן הון הסיכון האוסטרלית Square Peg Capital והשתתפה בו גם קרן הון הסיכון הישראלית פיטנגו שהשקיעה בחברה גם בסיבוב הקודם. עד כה גייסה החברה כ-12.5 מיליון דולרים.

הטכנולוגיה של JethroData מציעה מסד נתונים אשר מאחסן את המידע ב-Hadoop במבנה טורי ובונה אינדקס לכל אחד מהטורים. מסד הנתונים של JethroData מאפשר תשובות מהירות לשאילתות אנליטיות מורכבות, ומאפשר שימוש ב-Big Data – בזמן אמת, ללא הצורך בהקמה ותחזוקה של שני מסדי נתונים נפרדים – מערכת Hadoop לאחסון הנתונים הגולמיים ומסד נתונים אנליטי לצורך מענה על שאילתות לניתוח הנתונים, מה שיוצר הכפלה לא רצויה של המידע ומגדיל את הוצאות התחזוקה של המידע.

CA רוכשת את IdMlogic הישראלית ב-15 מיליון דולר

ענקית התוכנה האמריקאית CA, רכשה את חברת הסטארטאפ הישראלית IdMlogic. סכום העסקה לא פורסם, אולם הוא מוערך ב-15 מיליון דולר.

IdMlogic הוקמה בשנת 2004 על ידי איריס שרוני ומייק טרובאץ' והיא פיתחה מערכת לניהול גישות למערכות בתוך הארגון, יצירת משתמשים חדשים, ניהול רשימות המשתמשים ואיפוס סיסמאות. בשנת 2012 נוצר הקשר הראשוני והחברות החלו לשתף פעולה, כשבשבועות האחרונים הבשילו המגעים ונחתמה העסקה. בהודעה שלה ציינה CA כי כל עובדי הסטארטאפ הישראלי, 25 במספר, ייקלטו בשורות CA.

הסטארטאפ הישראלי Colabo השלים סבב גיוס בסך 7 מיליון דולר

חברת Colabo הישראלית, אשר פיתחה כלי המסייע למחלקות מכירות ברחבי העולם, הודיעה כי השלימה סבב גיוס A בסך 7 מיליון דולר. את הגיוס הובילה קרן Marker LLC, ביחד עם קרן Kaeden והמשקיעים הקיימים בהם פול מריץ, ראגו ראגוראם (Raghu Raghuram), ריי רות׳רוק ( Ray Rothrock) ו- The Hive.

הטכנולוגיה שפותחה היא מעין תוסף הרלוונטי לכל מערכת ארגונית, שמאגד מידע על הלקוחות השונים מפלטפורמות חיצוניות כדוגמת לינקדאין ו-Meetup, ומנגיש אותו לאנשי המכירות שכמובן עשויים להתעניין באותה אינפורמציה. המידע מחובר גם למערכות ה-CRM של הארגון, בכדי שתתגבש תמונה מלאה אודות כל לקוח פוטנציאלי.

התוכנה מסייעת לאנשי מקצוע להגיע ליעדים עסקיים כדוגמת חיזוי מגמות או לידים; זו אוספת נתונים ממגוון מקורות ברשת, מנתחת אותם, ולאחר מכן כל אלו מוצגים במקום אחד ובצורה פשוטה וברורה הרבה יותר. ביכולתה של התוכנה גם להתריע באופן אוטומטי כאשר מתרחשים שינויים מהותיים במקורות אחריהם עוקבת, שינויים שיבואו לידי ביטוי בתצוגת גרפית, גם כן ברורה לעין.

EndoChoice של מורי ארקין הונפקה בנאסד"ק לפי שווי של 366 מיליון דולר

חברת הביומד EndoChoice גייסה 96 מיליון דולר לאחר שהנפיקה בנאסד"ק. החברה מפתחת בדיקת אנדוסקופיה חדשנית שעוזרת לגלות יותר גידולים במעי ממערכות מקבילות.

בדיקת האנדוסקופיה הרגילה, שכוללת החדרת צינור עם סיב אופטי, מאפשרת לרופאים לסקור את מערכות הגוף ולגלות גידולים שונים בשדה ראייה צר יחסית של 180 מעלות; כדי להבין את הפיתוח של EndoChoice, ניתן להשוות את האנדוסקופיה הרגילה לצילום רגיל של סמארטפון, בעוד שהפיתוח של החברה ישראלית, מקביל לצילום פנורמי בשדה ראייה של 330 מעלות, כך שמאפשר גילוי של 76 אחוזים יותר גידולים. החודש הנפיקה החברה את מניותיה בנאסד"ק וגייסה 96 מיליון דולר, לפי שווי של 366 מיליון דולר.

מאז הקמתה ב-2008, גייסה החברה הממוזגת סכום של כ-115.5 מיליון דולר, כשבין המשקיעים קרנות כמו Sequoia Capital, Deerfield Capital ו-Accelmed של מורי ארקין ואורי גייגר. לחברה יותר מ-400 עובדים כש-50 מהם עובדים במרכז הפיתוח של בישראל.

illusive networks הישראלית מגייסת 5 מיליון דולר, כדי לתקוף את התוקפים

illusive networks פיתחה טכנולוגיה שמנטרלת התקפות ממוקדות בצורה יצירתית למדי; החודש מודיעה החברה על גיוס של 5 מיליון דולר.

טכנולוגיית ה-Deception Everywhere של illusive networks מונעת התקפות ממוקדות ו-APT באמצעות שלל מלכודות וטכניקות הונאה (Deception) ברבדים שונים של רשת ה-IT בארגון, שמוצגות לתוקף ומפתות אותו לפעול על בסיסן. כאשר התוקפים נופלים ברשת ומתחילים לפעול על סמך המידע הכוזב, המערכת של illusive מזהה זאת ומדווחת באופן מיידי על ההתקפה, מה שמאפשר למנהלי האבטחה לזהות ולעצור את ההתקפה בשלביה הראשונים. היתרונות במערכת שפיתחה החברה הוא שהיא אוספת ומציגה מידע בזמן אמת, עוד לפני שהתוקפים מספיקים לטשטש את העקבות שלהם.

קרן חדשה של אינטל תשקיע 125 מיליון דולר בסטארטאפים בהובלת נשים

בשורה טובה ליזמות הישראליות: קרן חדשה של אינטל תקצה 125 מיליון דולר להשקעות בסטארטאפים בהובלת נשים.

לצורך הקמת Intel Capital Diversity Fund, הקצתה Intel Capital סכום מרשים של 125 מיליון דולר למשך 5 שנים. הקרן כבר השקיעה ב-4 חברות בתחומי האינטרנט של הדברים, עידוד שילוב נשים בהייטק, שירותי בריאות ואבטחת סייבר, כשכל חברה נהנתה מהשקעה של 16.7 מיליון דולר. למרות שהחברות שזכו עד עכשיו להשקעה הן אמריקאיות, הרי שהקרן החדשה צפויה להשקיע בכל מקום, כולל ישראל. מעבר להשקעה הכספית, לחברות תהיה גישה גם לתוכניות הפיתוח העסקי של Intel Capital, למומחי הטכנולוגיה של הקרן ולרשת הקשרים שלה.

יזמות ישראליות שמעוניינות לפנות לקרן, מוזמנות להיעזר באתר הקרן.

Adgorithms הישראלית תגייס 41 מיליון דולר בהנפקה בלונדון

חברת השיווק הישראלית Adgorithms , המציעה פלטפורמת שיווק המיועדת למפרסמים קטנים עד בינוניים, צפויה לגייס כ-41 מיליון דולר (159 מיליון ש״ח) בהנפקה בבורסה המשנית של לונדון – AIM. החברה התחילה להיסחר בשווי הצפוי להגיע ל-154 מיליון דולר, שהם לערך כ-585 מיליון ש״ח אחרי הכסף. ההון שתגייס נועד לשמש את החברה לתמוך בצמיחתה, בין היתר בפתיחת משרדים נוספים בניו יורק ובלונדון.

הטכנולוגיה שפיתחה החברה ממכנת את כל ההיבטים הקשורים לאופטימיזציה של קמפיין שיווקי וקבלת ההחלטות. כמו כן, ביכולתה להגיב בזמן אמת למגמות ולשינויים בשוק, תוך כדי הגדלת היקף מסע הפרסום ורווחיו.

החברה פיתחה אלגוריתם חכם אשר ביכולתו להתאים למפרסמים השונים את הקהל האידיאלי וההשקעה הכספית הנדרשת, זאת על מנת לוודא כי מקצים את תקציב השיווק בצורה היעילה ביותר. כמו כן עובדת החברה עם אתרי תוכן להם מאפשרת ליצור מכרזים בין מספר מפרסמים, כך שככל שכמות המבקרים באתר גבוהה יותר, כך מחירה של כל מודעה פרסומית עולה בהתאם.

enSilo הישראלית מגייסת 10 מיליון דולר; מונעת גניבת מידע בזמן אמת

חודשים בלבד לאחר שהשלימה את גיוס סבב ה-Seed שלה, שהוערך ב-2 עד 3 מיליון דולרים, הודיעה חברת הסטארטפ-אפ הישראלית enSilo על גיוס של 10 מיליון דולר. בניגוד לסטארטאפים אחרים בתחום הסייבר, שמנסים למנוע את הפריצה, מונעת הטכנולוגיה שמפתחת enSilo מהתוקף לגנוב את המידע בזמן אמת.

בניגוד לגישות המסורתיות של רוב חברות אבטחת המידע, הגישה של enSilo לטיפול בהתקפות מתמקדת בקצה שרשרת התקיפה, כלומר בשלב בו המידע כבר חשוף בפני התוקף. הפלטפורמה מנתחת בקשות לתקשורת ברמת מערכת ההפעלה, תוך כדי שהיא אוכפת מדיניות הגנה מגניבת מידע כבר בזמן בקשת התקשורת הראשונית. כאשר הפלטפורמה של אינסיילו מזהה ניסיון להוצאת מידע על ידי גורם עוין מחוץ לאירגון, היא שולחת התראה לארגון וחוסמת התקשרויות זדוניות החוצה. ההתמקדות בתקשורת יוצאת, מאפשרת מתן התראה בודדת עבור כל איום פעיל, ובכך מונעת את הצרה המוכרת של ריבוי התראות (False Positives) שמגיעות לצוותי אבטחת המידע.

הפלטפורמה שפיתחה החברה יודעת להבחין בצורה מדויקת בין קשרים לגיטמיים לזדוניים, כבר ביצירת החיבור הראשוני, וכך מאפשרת לעובדים להמשיך ולהתנהג בשגרה, גם אם נקודת הקצה שלהם כבר ׳נגועה׳.

צ'קמרקס זוכה להשקעה של 84 מיליון דולר מ–Insight Venture Partners

קרן ההון הפרטית האמריקאית אינסייט (Insight Venture Partners) רוכשת את השליטה בחברת אבטחת האפליקציות הישראלית צ'קמרקס (Checkmarx) לפי שווי של 84 מיליון דולר. לפי ההערכות, אינסייט רוכשת כ־60%–70% ממניות צ'קמרקס.

בחברה הושקעו כ־8 מיליון דולר, כך שהרכישה מתבצעת במכפיל נאה, אך בסכום נמוך ביחס לוותק של החברה. צ'קמרקס נוסדה בשנת 2006, הפכה למעבדת הבדיקות של חברת סיילספורס האמריקאית וייצרה מזומנים בהיקף של מיליוני דולרים בשנה, אך התקשתה לייצר שווי של מאות מיליוני דולרים.

המכירה לאינסייט מותירה את צ'קמרקס כיחידה עסקית עצמאית באופן יחסי, השומרת על נייטרליות בעולם האפליקציות. מכירה לענקית טכנולוגיה כמו סיילספורס או גוגל היתה "צובעת" אותה בצבעים של הרוכשת ומפריעה לעסקיה עם המתחרות.

Lumenis הישראלית נמכרת תמורת 510 מיליון דולר

חברת Lumenis הישראלית, המתמחה בפיתוח מערכות מבוססות אנרגיה לשווקי הכירורגיה, רפואת העיניים והרפואה האסתטית, הודיעה החודש כי חתמה על הסכם מחייב לפיו תירכש על ידי קבוצת XIO הסינית. הרכישה תתבצע לפי שווי מניה של 14 דולר במזומן, מה שמשקף סכום כולל של כ-510 מיליון דולר.
רוב פעילותה של החברה מתבטאת במתן פתרונות רפואיים לאוכלוסיה המתבגרת, ופיתוח כלים לפן האסתטי והקוסמטי יותר. בין מוצריה של החברה ניתן למצוא מוצרים מבוססי לייזר המקובל לעשות בהם שימוש במכוני יופי למיניהם לצורך הסרת שיער לצמיתות, פעימות אור ממוקדות (IPL) וכאלו הפועלים באמצעות קרינת גלי רדיו (RF).

עסקת הרכישה טרם נסגרה סופית, ומותנית במספר תנאים בהם אישור בעלי המניות של החברה וכן קבלת אישורים בירוקרטיים נדרשים. מועצות המנהלים של החברה הנרכשת והרוכשת אישרו את תנאי העסקה, והיא צפויה להיסגר באופן סופי עד חודש ספטמבר 2015.

FairFly הישראלית מגייסת 2 מיליון דולר, תחסוך לכם כסף בטיסה הבאה

הסטארטאפ הישראלי FairFly, שהוקם במטרה לסייע לצרכן לחסוך בעלות הטיסות לחו״ל, הודיע על השלמת סבב גיוס בסך 2 מיליון דולר מקרן ההון סיכון בלאמברג. לדירקטוריון החברה מצטרף אלון ליפשיץ, שותף בקרן בלאמברג. החברה מציעה שירות אוטומטי שביכולתו לחסוך מאות ואף אלפי דולרים על כרטיסי טיסה, גם לאחר שנרכשו.

באמצעות אפליקציה ייעודית לאנדרואיד ול-iOS, האפליקציה עוקבת אחר השינויים במחירי הטיסה באופן תמידי, ותעדכן את המשתמש ברגע שמחיר הטיסה בה בחר יהיה זול יותר, גם לאחר שקלול עלויות של קנסות הנובעות משינוי המועד. (עדכון יתקבל רק כאשר קיימת אופציה לחסכון של לפחות 5% מהסכום ששולם לאחר דמי הביטול או 50$ – הגבוה ביניהם).

SOOMLA הישראלית מגייסת 5.5 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי SOOMLA, המציע SDK עבור משחקי מובייל במטרה לעודד משתמשים לבצע רכישות מתוך אפליקציות, הודיע כי השלים סבב גיוס A בסך 5.5 מיליון דולר. החברה, שעד עכשיו מימנה את פעילותה באמצעות משקיעים פרטיים, קיבלה את ההשקעה הנוכחית מתאגיד בתחום המשחקים המקוונים שהעדיף להישאר אנונימי, אך נודע כי היקף עסקיו נאמד במיליארדי דולרים.

החברה נוסדה בשנת 2012, כאשר שלושת המייסדים: גור דותן, רפאל דקר ויניב ניצן הבחינו בחוסר היעילות שמלווה את פיתוח משחקי המובייל; בעידן בו מגמת ה-׳Free to play׳ נמצאת בעלייה מתמדת ורכישות בתוך האפליקציה (In App purchase) מהוות את הדרך האידיאלית לרווחים, בכל זאת נדמה כי המפתחים לא ממש מבינים את הלוגיקה העומדת מאחורי היבט זה.

כאן SOOMLA נכנסת לתמונה. פלטפורמת הנתונים שפיתחה, מנתחת את התנהגות המשתמשים על פני רשת רחבה של משחקים. מפתחים אשר יבחרו להצטרף לרשת, יזכו לקבל תובנות מבוססות על אלפי משחקים, ולא רק ספציפית אלו הנוגעות למשחק שלהם.

CropX הישראלית מגייסת 9 מיליון דולר עם פתרון מבריק לחקלאים

חברת CropX הישראלית, הנחשבת לספקית שירותי השקיה מהמתקדמים בעולם, הודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 9 מיליון דולר. בין המשתתפים בגיוס גם יו״ר גוגל אריק שמידט, המבצע את השקעתו הראשונה בתחום עם קרן Innovation Endeavors, לצד Finistere, משקיעה בולטת בארה״ב בתחום האגריטק, הקרן הישראלית קנדית Greensoil וקרן OurCrowd.

המערכת שפיתחה CropX, מנתחת באופן אוטומטי את כמות המים המדויקת הנדרשת בחלקים שונים בשדות הגידול, המבוססים על טופוגרפיה, מבנה קרקע ומידת הלחות. בכדי לעשות שימוש במערכת, על החקלאים להוריד את היישום הנייד למכשיר, ולהציב שלושה חיישנים אלחוטיים באדמה. חיישנים אלו ישלחו באופן רציף עדכונים אודות מצב האדמה לענן (הווירטואלי), והתוכנה של CropX תדע לקבוע כיצד להשקות בצורה היעילה ביותר כל חלק בשדה. לטענת החברה החקלאים יכולים להתקין את המערכת באופן עצמי, ללא עזרה חיצונית והשקעה בתשתית יקרה.

Mapme הישראלית מגייסת מיליון דולר, מאפשרת יצירת ׳מפות קהילתיות׳

הסטארטאפ הישראלי Mapme הודיע החודש על השלמת סבב גיוס ראשון בסך מיליון דולר שיעזרו לו להשיק פלטפורמת מיקור המונים למערכות אקולוגיות. הפלטפורמה מאפשרת לכל ארגון או קהילה ליצור תצוגה חזותית בצורת מפה, שתכיל אינפורמציה רלוונטית עבור המעורבים והמתעניינים בה.

בסבב הגיוס השתתפו המשקיעים גיגי לוי, דניאל רקנאטי, Kima Venture ו-DRW Trading Group. המימון הנוכחי ישמש את החברה בכדי לפתח מוצרים נוספים ועבור התרחבות גלובאלית.

הרעיון של השירות הוא לשפר את התקשורת בין המעורבים בכל מערכת אקולוגית, ולחבר בין קהילות לאנשים פרטיים תוך כדי קידום והגעה לקהלים חדשים. המפות בנויות ממספר שכבות, אשר במבט ראשון מספקות ׳תמונת מצב כוללת׳, כאשר ניתן ׳להתביית׳ על כל פריט במפה ולקבל מבט מעמיק יותר עליו. את אותן מפות, ניתן להטמיע בכל אתר וכך בעצם ׳להפיץ את הבשורה׳ ולסייע לכל עסק לקדם את עצמו.

Qwilt הישראלית משלימה סבב גיוס בסך 25 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית Qwilt, המפתחת תשתיות וידאו עבור ספקיות שירותי תוכן הנאלצות להתמודד עם הביקוש הגובר להעברת התכנים וצריכתם דרך רשת האינטרנט, הודיעה על השלמת סבב גיוס נוסף בסך 25 מיליון דולר.

את סבב הגיוס הובילה קרן ההשקעות Disrupt-ive Late Stage, ביחד עם Cisco Investments וחברת ההשקעות של יו״ר גוגל אריק שמידט, Innovation Endeavors, שרק לאחרונה ביצעה השקעה נוספת בחברה Cropx הישראלית. עוד השתתפו בגיוס המשקיעים הקיימים בהם Accel Partners ו-Redpoint ventures. סבב הגיוס הנוכחי, הרביעי במספר, מעמיד את סך גיוסיה של החברה עד כה על 67.1 מיליון דולר.

חברת Qwilt הישראלית נוסדה ב-2010 על ידי אלון מאור, יובל שחר, גיורא ירון ודן שחר, כשמטרתה העיקרית היא להציע פתרון עבור ספקיות האינטרנט שעושות שימוש בתעבורת תכני וידאו, המהווים מעמסה על רוחב הפס בעקבות הצריכה הגוברת. מסתבר, כי רוב ספקיות האינטרנט מדווחות שלמעלה מ-80% מנפח הוידאו נצרך בדרך כלל על ידי 10% משתמשים. משמעות הדבר היא כי מרבית נפח התעבורה מורכבת מ׳טייטלים׳ כופלים אשר סותמים את הרשת.

Redis Labs הישראלית מגייסת 15 מיליון דולר

חברת בסיס הנתונים Redis Labs הישראלית, הודיעה על השלמת סבב גיוס שלישי בסך 15 מיליון דולר. את הגיוס הובילו קפיטל ונצ׳רס וכרמל ונצ׳רס, לצד בנק סיליקון ואלי. סך גיוסיה של החברה עד כה מגיעים לסכום כולל של 28 מיליון דולר. הסבב הנוכחי ישמש את החברה בעיקר לשיווק ומכירת פתרון בסיס הנתונים ההיברידי שלה.

פתרונותיה של Redis Labs פונים לחברות אשר מוצאות את עצמן תחת לחץ גובר, המעוניינות (מן הסתם) להמשיך ולספק ביצועים מהירים ליישומים שלהם. אלו עשויות להתעניין בשירותי הענן שלה או בתוכנה הארגונית בכדי להשיג זמני תגובה מהירים, זמינות גבוהה ויכולת ניהול אופטימאלית של כמויות נתונים גדולות.

Qlight Nanotech הישראלית נרכשת על ידי Merck הגרמנית

קיולייט ננוטק (Qlight Nanotech) הישראלית, המפתחת חומרים ויישומים המתבססים על ננו-גבישים מוליכים למחצה, נרכשת על ידי חברת Merck KgaA, ענקית הכימיה והתרופות הגרמנית. לאחר שהשקיעה Merck פעמיים בחברה בין השנים 2012 ו-2013, רכשה את הבעלות המלאה בחברה, עבור סכום שטרם פורסם.

קיולייט ננוטק מפתחת ננו חלקיקים בעלי תכונות אופטיות ואנרגטיות ייחודיות. בין פיתוחיה נמנים מספר מוצרים המבוססים על חלקיקים אלו, כדוגמת טכנולוגיות שצפויות לשנות בעתיד את מנגנון הפעולה לפיו עובדים מסכים שטוחים וכן גם של פילם אופטי, אשר מכיל את הננו חלקיקים הייחודים של החברה. אותם חלקיקים משפרים את איכות הצבע וכך בעצם את חווית הצפייה תוך כדי צמצום צריכת האנרגיה של מסכי תצוגה מודרניים. חסכון באנרגיה זה נועד להגדיל בצורה משמעותית את זמן הפעולה של מכשירים ניידים בין הטענה להטענה, ויפחית כמעט בחצי את צריכת האנרגיה של טלוויזיות.

drippler מגייסת 4.5 מיליון דולר כדי להמליץ לנו על תוכן ואפליקציות

חברת הסטארטאפ הישראלית drippler, שמייצרת המלצות תוכן למשתמשים בהתבסס על המכשיר הספציפי שלהם, הודיעה ל גיוס של 4.5 מיליון דולר.

אפליקציית drippler, שזמינה הן באפסטור והן בגוגל פליי, סורקת את המכשיר של המשתמש ולאחר מכן מציגה בפניו המלצות על כתבות מאתרי טכנולוגיה, אפליקציות, טיפים ומדריכים שמותאמים בדיוק למכשיר שלו. בחודשים האחרונים נהנתה האפליקציה מהכפלת מספר המשתמשים ומפי שלושה יותר הכנסות. לא מן הנמנע שאחד הזרזים לצמיחה המואצת הזו הוא הבחירה של גוגל ב-Drippler כאחת מהאפליקציות המוצלחות ביותר שכל משתמש אנדרואיד חייב להכיר.

חברת Klear הישראלית, לשעבר Twtrland, מגייסת 1.5 מיליון דולר

Twtrland, המפעילה פלטפורמת אינטליגנציה חברתית, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 1.5 מיליון דולר מ-Altair, GIG ו-TMT. הגיוס יעזור לחברה בהגדלת המכירות עבור השוק הדיגיטלי הגלובאלי. ביחד עם הגיוס, Twtrland מודיעה על מיתוג מחדש, ומציגה את שמה החדש – Klear, המשקף את התמקדותה בפתרונות שמציעה עבור משווקים בפלטפורמות החברתיות השונות.

מטרתה של Klear היא למדוד ולכמת את המתרחש ברשתות החברתיות, ולהפוך את המידע לנגיש ושימושי עבור מותגים וחברות ברחבי העולם. בצורה זו, אלו יכולים להשתמש במדיה חברתית בצורה יעילה יותר בכדי לבנות ולשפר את המותג שלהם באופן משמעותי.

 

 

הישראלית שרוצה לשדרג את איביי, הכירו את CrazyLister

$
0
0
cz
מקור: צילום מסך, Youtube

מקור: צילום מסך, Youtube

חדש בגיקטיים: לוח משרות הייטק שמתמקד רק במשרות מתחום ההייטק, מתעדכן באופן קבוע ופתוח למגייסים ולמחפשי עבודה.


באיביי רשומים מיליוני מוכרים, אך רק בודדים מחזיקים בידע והמשאבים הנדרשים על מנת לבנות דפי מוצר מקצועיים. כתוצאה מכך נוצרים דפי מוצר בסיסיים וחובבניים, אשר פוגעים בסיכויי המכירה, שכן נראים כאילו נלקחו היישר מתחילת ימיה של רשת האינטרנט וכוללים אפס חדשנות ואינטראקטיביות. בסופו של דבר, מי שנפגע מהמצב הם גם כל אחד ואחת מאיתנו, אשר נוהגים לעשות שימוש באופן תדיר יותר או פחות בפלטפורמה.

CrazyLister הישראלית מציגה תוכנה מבוססת ענן שרצה בדפדפן, כך שאינה דורשת הורדה או התקנה. התוכנה פותרת את הבעיה של דפי המוצר ׳החובבניים׳ ומאפשרת לכל מוכר באיביי לבנות דף מכירה אסתטי ומקצועי יותר, זאת ללא צורך בתיכנות או ידע בעיצוב.

חנות מעוצבת גם לסבתות מתאילנד

המוצר עצמו פונה אל כל מי שמוכר באיביי, ובין המשתמשים בשירות ישנן ׳סבתות מתאילנד שמוכרות נעלי בית ועד חברות ענק מאנגליה שמוכרות טרקטורים׳, סיפר לגיקטיים אחד מצמד המייסדים ומנכ״ל החברה, ויקטור לויטין. ״לפני CrazyLister אם מוכר רצה ליצור דף מכירה מקצועי, היה עליו לשכור מעצב או מתכנת בעלויות ניכרות, שכן אחרת היה עליו להסתפק בשבלונות בסיסיות שאינן מבדילות אותו מהמתחרים ואינן מגבירות את המכירות״.

״בכלל התחלנו בתור מוכרים באיביי בעצמנו ובזכות CrazyLister, זכינו להצלחה רבה ובתעודות הצטיינות מטעם איביי על קצב המכירות הגבוה בישראל. ההכנסות מהמכירות איפשרו לנו לממן את הפיתוח של CrazyLister. עד כה השקענו כ-350K דולר בפיתוח״.

מי המתחרים הישירים שלכם? ״שתי המתחרות הגדולות שלנו הן חברות ותיקות – inkfrog ו-Auctiva. המתחרות מציעות שבלונות מיושנות שמזכירות אתרים משנות ה-90, שלא ניתנות להתאמה אישית. המוכר מזין את הטקסט שלו ואת התמונות ומקבל דף מוצר עם מסגרת בסיסית. כל עמודי המוצר שנוצרים בתוכנות אלה נראים זהים, ואינם מגבירים את המכירות״.

צמד היזמים, ויקטור לויטין ומקסים גודין כשזכו בתעודות ההצטיינות מטעם איביי בשנים 2012. מקור: Crazylister

צמד היזמים, ויקטור לויטין ומקסים גודין כשזכו בתעודות ההצטיינות מטעם איביי בשנים 2012. מקור: Crazylister

״היתרונות של CrazyLister באים לידי ביטוי בשילוב של שני אלמנטים שלא מציעה היום אף מתחרה:
1. עיצוב עמוד מוצר מקצועי שמשדר "עסק של מיליון דולר" ומגביר את המכירות.
2. פשטות השימוש במערכת – ללא מתכנתים, ללא מעצבים, CrazyLister מאפשרת ליצור דפי מוצר מותאמים אישית. כך למשל – כדי להוסיף סרטון יוטיוב לעמוד המוצר, פשוט גוררים את אלמנט הסרטון על המסך למקום שבו רוצים שהוא יופיע״.

ומה לגבי חסרונות? ״החיסרון שלנו לעומת המתחרות טמון בכך שטרם הוספנו את האלמנט המבוקש – "גלריה של מוצרים אחרים של המוכר" אשר מתווסף אוטומטית לכל עמודי המוצר, אך גם זה בפיתוח״.

השירות מבוסס על מודל ׳פרימיום׳; עד שמגיעים לכמות מסויימת של עמודי מוצר ואחסון תמונות הוא חינמי. קיימת תוכנית פרו בעלות חודשית של 8.95 דולר הכוללת עמודי מוצר ללא הגבלה, אחסון של עד 5000 תמונות וגישה לעיצובים מיוחדים שפתוחים אך ורק לגרסה זו.

גדילה אקספוננציאלית במספר המשתמשים מכל העולם

לויטין סיפר כי בקרוב יחצו את רף 10,000 המשתמשים, וקצב הגדילה של השירות עומד על 1,500 משתמשים בחודש. ״קורסים ו׳גורואים׳ מובילים במכירות באיביי אימצו באהבה את השירות ומציגים אותו לתלמידים ככלי ברירת המחדל ליצירת עמודי המוצר. כמו כן, CrazyLister זוכה לאהבה רבה בישראל, בכנס איביי האחרון בשנה שעברה, משתמשים ממש באו וחיבקו את הצוות כאות תודה על השיפור במכירות״.

החברה נוסדה בשנת 2013 על ידי צמד היזמים ויקטור לויטין ומקסים גודין. ברזומה של לויטין נמצא גם CrazyVendor, כלי המאגד תחת קורת גג אחת מידע רלוונטי עבור כל מוכר, המציע מרכולתו במגוון פלטפורמות. במשרדיה הממוקמים בחיפה מועסקים כ-5 עובדים, וכרגע הם מחפשים אחר Senior Engineer שיצטרף לצוות.

גיוס: Apester, המתחרה של Playbuzz מגייסת 5 מיליון דולר

$
0
0
apester
דוגמא לסקר שבוצע בעזרת הפלטפורמה. מקור: צילום מסך, גיקטיים

דוגמא לסקר שבוצע בעזרת הפלטפורמה. מקור: צילום מסך, גיקטיים

חדש בגיקטיים: לוח משרות הייטק שמתמקד רק במשרות מתחום ההייטק, מתעדכן באופן קבוע ופתוח למגייסים ולמחפשי עבודה.


פלטפורמת הסקרים הישראלית Apester הודיעה היום (ד׳) על השלמת סבב גיוס A בסך 5 מיליון דולר. את הסיבוב הובילה קרן ההשקעות מאנגרוב (Mangrove) ביחד עם טל סימן טוב, לשעבר סמנכ״ל שיווק ב-AOL, גיגי קפלן, מייסד וויקס, טל קרת, נשיא סילברסטין נכסים ומייסד אמדוקס מוריס קאהן. המימון הנוכחי יסייע לחברה להרחיב את נוכחותה בארצות הברית.

מכיוון וחווית קריאת התוכן באתרים וצפייה בוידאו עשויים להיות באנליים ומייגעים לעיתים, חברת Apester מאפשרת ליצרני תוכן בעזרת פלטפורמה צבעונית ואלמנטים של משחק לשתף את הצרכנים בתהליך צריכת התוכן באופן אינטרקטיבי. בחברה הבינו כי הדרכים להגשת התוכן מתקדמות ומתפתחות ויש להפוך אותן ליותר אישיות ומותאמות למשתתפים. כיום הם מציעים שאלונים, סקרים, טריוויות, מנועי וידאו אינטרקטיביים, מנועי סיפור מתגלגל ועוד.

ממוצע הקלקה של פי 100 יותר מבאנר סטנדרטי

החברה הצעירה שנולדה בסוף שנת 2014 מדווחת על קצב צמיחה מרשים עם 200 מיליון חשיפות חודשיות, על פני יותר מ-400 אתרי תוכן מובילים (בין היתר אצלנו בגיקטיים). לטענתם, ממוצע ההקלקה של משתמשים על התוכן שנוצר בפלטפורמה עומד על ממוצע של 17%, פי 100 יותר מבאנר סטנדרטי. השימוש בפלטפורמת הסקרים עוזר להפיק מכל פיסת תוכן משעממת כמרתקת שתהיה, אינטראקציה משמעותית מהמשתתפים אשר באה לידי ביטוי בין היתר בעלייה של עשרות אחוזים בשיתופים ברשתות החברתיות.

מוטי כהן, מנכ״ל ומייסד החברה אמר כי "אנחנו רואים את התוכן הדיגיטלי מתקדם ומתפתח כל הזמן, אך למרות שלל האפשרויות הטכנולוגיות שעומדות בפנינו, קולו של הקורא נשאר החתיכה החסרה בסיקור המערכתי, החדשותי והפובליציסטי היומיומי. Apester מספקת לעורכי וליוצרי תוכן את הכלים לערב את הקוראים שלהם בתוכן בזמן אמת ובשלל דרכים, ובכך להגיש להם סיקור עגול ושלם יותר, שנאמן יותר לעידן התוכן הדיגיטלי. אתרי התוכן נהנים בכך מגולשים מעורבים ונאמנים יותר, שקוראים יותר ומשתפים יותר, וגם מאפשרויות פרסום נקיות ואיכותיות יותר שמעצימות את חוויית צריכת התוכן בצורה שלא קיימת כיום".

Apester נוסדה על ידי מוטי כהן ודניאל צדוק, זאת לאחר פיבוט שעברה לפני מספר שנים. את תחילת דרכה התחילה בתור Qmerce, פלטפורמה ליצירת משחקים חברתיים, הניתנים להתאמה ספציפית לכל מותג, תוך פרק זמן קצר.

קצת כמו טאבולה ו-Outbrain, כך גם Apester מתחרה ראש בראש עם PlayBuzz, הפלטפורמה הישראלית גם כן שבתכלס, מציעה שירות די דומה. כפי שנראה, יש מקום לכולם ומסתבר שהפיבוט שביצעה החברה בהחלט השתלם לה.

כך בדיוק נראה המוצר של Apester הישראלית

גיוס: Octopus הישראלית מגייסת 2.5 מיליון דולר

$
0
0
octopusmall
מקור: Octopus

מקור: Octopus

חדש בגיקטיים: לוח משרות הייטק שמתמקד רק במשרות מתחום ההייטק, מתעדכן באופן קבוע ופתוח למגייסים ולמחפשי עבודה.


חברת התוכנה הישראלית Octopus, פיתחה מערכת שעושה שימוש בענן ובמובייל בכדי לרכז ולעקוב אחר כל מערך האבטחה בארגון במסך אחד. היום מודיעה החברה על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 2.5 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילה קרן סינגולרטים, בשיתוף ענקית הטכנולוגיה הסינית Tecent Holding Group ו-Renren.

מעקב ביטחוני באמצעות הסמארטפון

מערכת האבטחה שפיתחה אוקטופוס מיועדת למתקנים כמו שדות תעופה, מפעלים ובתי חולים, ומאפשרת מעקב אחר המתרחש בהם באמצעות האינטרנט או אפליקציה ייעודית. המערכת מבוססת ענן מנתחת נתונים המגיעים ממצלמות מעקב, מערכות אש ואזעקה או דיווחי תנועה בזמן אמת, וכך מסייעת בהתמודדות עם מצבי חירום וקריאה לעזרה במקרה הצורך. התוכנה יכולה גם להשתלב עם כמעט כל מערכת אבטחה קיימת, וכך בעצם לאפשר למוסדות לשדרג את מערך האבטחה הנוכחי שלהם במהרה ובעלות יחסית נמוכה.

הפתרון של Octopus, מורכב ממערכת המבוססת על ענן ביחד עם אפליקציה סלולרית לסמארטפון או טאבלט. כתוצאה מיחסי הגומלין בין האבטחה הדיגיטלית לזו הפיזית, ניתן לאחד יחד מקורות שונים של מידע, ומהם להסיק יחד מסקנות שיסייעו לכל מנהל אבטחה לקבל התרעה בזמן אמת ולהפנות משאבים בזמן חירום בכדי להתמודד איתם.

החברה נוסדה בשנת 2013 על ידי טל בר אור, בעל ניסיון של למעלה מ-20 שנה בתחום אבטחת התעופה, הסעות המונים, ותשתיות קריטיות וברוך טגורי, מומחה אבטחת סייבר גם כן עם ניסיון ארוך טווח בתחום. סבב הגיוס הנוכחי יסייע לחברה להרחיב את פעילותה לספק את שירותה לשוק העולמי. נכון לעכשיו החברה מדווחת על הצלחה משמעותית בישראל, ועובדת עם חברות כדוגמת קוקה קולה, כיל, בנקים ועוד.

מנכ״ל ומייסד החברה טל בר אור אמר כי ״אנחנו יודעים שעסקים מודרניים מחפשים אחר ממשק ניהול אבטחה שיכול להבטיח ביצועים מקסימאלים, גמישות וזריזות. מחשוב הענן מספק ניהול אבטחה מקיף עבור המשתמש ואינטגרציה קלה וחסכונית. אנחנו כבר רואים כיצד יותר שירותי אבטחה מבוססי ענן יוצאים לשוק, ואנחנו מתכוונים להציע ללקוחותינו פתרון שהצלחתו בטוחה, המאפשר אינטגרציה קלה עם שירותים מבוססי ענן אחרים באופן מאובטח״.

Viewing all 1048 articles
Browse latest View live