זה לא סוד שהשינוי הדרמטי במצב השוק השפיע לא מעט על חברות טכנולוגיה ישראליות צומחות. חלקן ביטלו הנפקות מתוכננות, חלקן עברו סבבי פיטורים וחלקן חיפשו אחרי רוכש אפשרי – הכל היה על השולחן. אחת החברות הללו היא סייבריזן, שעל פי דיווחים עברה את כל השלבים הללו – וכעת מנסה לחזור לעניינים עם סבב גיוס חדש.
שומרים על השווי מ-2021
Cybereason מודיעה היום (ב') על השלמת סבב גיוס G בהיקף של 100 מיליון דולר מקרן Softbank, שהשקיעה בעבר בחברה. על פי הערכות, הגיוס, שנכנס כולו לקופת החברה, בוצע על פי הערכת השווי הקודמת של החברה של 2.7 מיליארד דולר, כשהשלימה סבב גיוס של 355 מיליון דולר. על פי דיווח של רויטרס מתחילת השנה שעברה סייבריזן כבר הייתה בדרך להנפקה על פי שווי של 5 מיליארד דולר ואף הגישה תשקיף חסוי לקראתה, אך השינוי הדרמטי בשווקים ועליות הריבית הובילו לביטול ההנפקה. באוקטובר שעבר דיווח אחד האתרים כי החברה אף שוקלת לחפש רוכש.
בעקבות עצירת ההנפקה והמצב הכלכלי הגלובלי נאלצה החברה לפטר כ-300 עובדים – שהם כ-20% ממכסת העובדים שלה בשיאה (כ-1,500 עובדים), ולפחות כרגע, נראה שגלי הפיטורים של החברה מאחוריה. החברה מאותתת שהיא מתכננת להנפיק מאז 2019, אז דיווחה על גיוס הון מסופטבנק ואחד ממייסדיה אף חשף כי סירבו לעסקת רכישה ב-1.5 מיליארד דולר. עם זאת, המצב כעת שונה מאוד. על פי הערכות, סבב הגיוס הנוכחי של החברה אמור לייצר לה Runway של שנתיים-שלוש – בתקווה שזה יחזיק אותה עד אחרי המשבר הנוכחי. עמדת החברה הרשמית היא עדיין לשאוף להנפקה, אך אין שום לוח זמנים להוצאה של משהו כזה לפועל.
החלק המעניין בנושא ההנפקה של סייבריזן הוא שגם אם תגיע אליה, מי שהוביל אותה עד כה לא יהיה שם. לצד סבב הגיוס הודיעה החברה כי אריק גאן (Eric Gan) – בכיר בקרן סופטבנק – ייכנס לכיסא המנכ"ל במקומו של ליאור דיב, אחד המייסדים והמנכ"ל שלה מהקמתה. גאן מכיר את החברה היטב והשקיע בה עוד ב-2015, ודיב יעבור לתפקיד יועץ לחברה עם כניסתו של גאן לתפקיד המנכ"ל.
פלטפורמת האבטחה האקטיבית של סייבריזן מאפשרת לארגונים לאתר מתקפות סייבר שונות, הרבה לפני שהן קורות בפועל. הפלטפורמה נעזרת ביכולות למידת מכונה, כדי לחפש אחר חתימות ועקבות המסגירות פעולות זדוניות שונות, כגון רצף מוזר של התקנת תוכנות על מספר מחשבים באותה הרשת או פעולה אשר לא מתאימה לפרופיל המשתמש. לאחר זיהוי הפעולה, המערכת תתריע לאחד מאנשי אבטחת המידע המועסקים בחברה ותציג לו דוח ויזואלי מפורט המסביר בדיוק מה התרחש ברקע, לצד אפשרויות פעולה נוספות לסגירת הפרצה. על פי החברה, בזכות היכולות הכמעט אוטונומיות של הטכנולוגיה שלה, אדם אחד בארגון יכול לנטר ולהגן על עשרות אלפי מחשבים. המתחרות הגדולות של החברה הן קראוד סטרייק וסנטינל וואן הישראלית.
The post אחרי ההנפקה שבוטלה: Cybereason גייסה 100 מיליון דולר appeared first on גיקטיים.