Quantcast
Channel: סטארטאפ ישראלי
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1048

הסטארטאפ הישראלי redefine עוזר לחברות תוכנה לדלוור מהר יותר, והוא שכנע כבר כמה משקיעים מעניינים

$
0
0

צילום: בן יצחקי

חברות תוכנה עברו להסתמך כיום על CI/CD, כשכל שינוי קטן בקוד מפעיל מערכת איטית ומורכבת של בדיקות אוטומטיות שמוודאות שהשינוי תקין, ולא פוגע בחוויית המשתמש. כתוצאה מכך, הקצב של מערכת ה-CI/CD מכתיב את קצב הדילוור של חברות – מה שהופך לאחד החסמים הגדולים ביותר שמונעים מארגונים לחדש ופוגעים משמעותית בחוויית הפיתוח בארגון. לסטארטאפ ישראלי חדש יש דרך לחסוך חלק מכאב הראש הזה, ובעיקר לשפר את קצב הפיתוח.

להזריק קצת ML ל-CI/CD שלכם

redefine.dev הישראלית פיתחה פלטפורמה המתחברת למערכות ה-CI/CD של ארגונים, ומשתמשת במודלי ML כדי לזהות באופן אוטומטי אילו חלקים בקוד שלכם השתנה, וכפועל יוצא מזה להריץ את הבדיקות המתאימות באופן דינאמי. "אנחנו אוספים את כל המידע על השינויים שבוצעו בקוד ועוקבים אחרי כל הבדיקות שנכשלו וככה אנחנו מאמנים מודל לזהות באופן אוטמטי את הקשרים שמצביעים על הבדיקות הרלוונטיות לאורך זמן. בעזרת ניתוח קוד, אנחנו מעבדים כל שינוי למאפיינים בסיסיים שאותם אפשר להזין כקלטים למודל שלומד לתעדף את הבדיקות לפי סדר הרלוונטיות שלהם לשינוי שקרה בקוד", מסביר בשיחה עם גיקטיים מנכ"ל החברה ואחד המייסדים – ליאור נוימן. הוא מסביר כי המודל מתאמן על מידע מהלקוחות ביחד עם קוד פתוח ומכיוון שהשימוש ב-ML בשביל אופטימיזציה ל-CI/CD הוא חדש יחסית – הם פיתחו המון אלמנטים מאפס, כולל את הגדרת המודל, תהליך האימון ואיסוף המידע.

הפיתוח של רידיפיין מנסה לשפר את המצב הקיים, שבו חברות לרוב משקיעות יותר משאבים במכונות חזקות יותר ובהגדלת כמות המכונות הפועלות במקביל כדי לקצר את זמן ה-CI – רק בלי כל העלויות העודפות. לדברי החברה, הוספת מכונות או השקעה מרובה במהירות לא בהכרח מייצרת שיפור משמעותי באיכות הפיתוח בארגונים. "היכולת של הפלטפורמה מאפשרת לנו לתת פידבק מהיר פי 10 מהמערכות הקיימות ועדיין לשמר את אותה רמת איכות של קוד", הוסיף נוימן. הוא מדגיש כי המודל שבלב הפלטפורמה שלהם הוא מודל בקוד פתוח, שעליו נוספו פיתוחים in-house: "לצרכים ספציפיים אנחנו נעזרים במודלים של OpenAI למשל כדי לייצר תיקון אוטומטי כאשר test נכשל".

רק בשבועות האחרונים נחשף סטארטאפ ישראלי שפיתח מוצר שנועד לסייע בפיתוח ומבוסס ML, ויום אחרי הודעת הגיוס שלו מיקרוסופט וגיטהאב הציגו פיצ'ר דומה. מה מבטיח שהמוצר שלכם הוא לא פיצ'ר שייבלע בשנייה על ידי אחת מהענקיות? 

"בשונה ממוצרים שמתמקדים ביצירת קוד, הבעיה שאנחנו פותרים לא יכולה להיפתר בצורה ישירה על ידי Generative AI. בשנים הקרובות אנחנו נראה איך AI כותב הרבה יותר קוד מבני אדם, והחסם של כמות כח-האדם בדרך לחדשנות פוחת. אנחנו והמשקיעים שלנו, רואים את רידפיין חלק מהשינוי הזה, אנחנו מאפשרים לחברות כבר היום למנף את היכולות של ML לשיפור הביצועים שלהן. בעתיד הקרוב עם מיליוני שורות קוד חדשות שנכתבות על ידי AI, ארגונים יהיו חייבים להתאים גם את התשתיות התומכות דוגמאת CI/CD לעולם החדש".

מגייסים ממייסדי אפסגון ובכיר לשעבר ב-Twitch

היום (ב') נחשפת redefine עם השלמת גיוס סבב סיד בהיקף של 8.5 מיליון דולר. את הסבב הובילה קרן גלילות קפיטל והשתתפה בו שורה של משקיעים פרטיים בהם ניצן שפירא ורן רבנזפט מייסדי אפסגון; אפרת רפופורט, מנהלת סיילספורס ישראל; אסף עזרא מייסד גרנולייט; סיימון פרימן, לשעבר סמנכ"ל פיתוח של Twitch; ופרהאן טוואר, סמנכ"ל הפיתוח של Shopify. החברה הוקמה ב-2022 על ידי נוימן ואייל רגב (CTO) והיא מעסיקה כ-25 עובדים במרכז הפיתוח בתל אביב. נוימן אומר לנו כי כבר היום יש לחברה לקוחות משלמים.

 

The post הסטארטאפ הישראלי redefine עוזר לחברות תוכנה לדלוור מהר יותר, והוא שכנע כבר כמה משקיעים מעניינים appeared first on גיקטיים.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1048