Quantcast
Channel: סטארטאפ ישראלי
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1048

הצ'יפ הישראלי של Ramon.Space בדרך למאדים, לצדק, לאינסוף ומעבר לו

$
0
0

מקור: Ramon.Space

בעשור האחרון קיבל תחום ה-New Space, מיזמי החלל הפרטיים, דחיפה בזכות חברות כמו SpaceX ו-Blue Origin, שהנגישו את התחום לחברות רבות יותר. אבל מאחורי כל מכשיר שנשלח לחלל עומד גם מעבד, ובניגוד למעבדים על כדור הארץ, מעבדים בחלל צריכים לעמוד בתנאים אחרים לגמרי.

מכיוון שיכולות החומרה והתוכנה על כדור הארץ הן משמעותית מתקדמות יותר, לעומת אלה שיש כיום בחלל, מפתחים בסטארטאפ הישראלי Ramon.Space מערכות מחשוב ותוכנה לחלל שיכולים לעמוד בתנאים קיצוניים ביותר: "הטכנולוגיה של החברה מטרתה להביא את יכולות המחשוב החזקות שעל כדור הארץ בצורה שתהיה עמידה גם בחלל וזהו אתגר משמעותי", אומר בשיחה עם גיקטיים מנכ"ל רמון ספייס אבי שבתאי.

אחד התחומים המשמעותיים שבהם מתמחה החברה היא פיתוח מוצרי אחסון לחלל. בשנה שעברה הציגה החברה רכיב איחסון בשם NuStream שיאפשר להביא את הדאטה סנטר לחלל. בשיחה עם גיקטיים הסבירה לנו אז סמדר שטראוס, Head of Strategic Initiatives ברמון ספייס, כי אחת מאבני הבניין החשובות בכל פעילות מחשובית בחלל היא יחידת האחסון. "ברגע שהיה לנו פיתרון מוכן, והתחלנו לדבר עליו עם לקוחות, הבנו מהם שהצורך עצום. מה שאנחנו פיתחנו הוא בעל ערך גבוה עבורם ונותן מענה לבעיה אמיתית שהם מתמודדים איתה", אמרה. רכיב האיחסון שהציגו מבוסס על שילוב בין תוכנה וחומרה כמו רכיבי Flash – ועבר הקשחה בפני תנאי הקרינה הקשים של החלל בעזרת טכנולוגיה קניינית שפיתחו ברמון ספייס. על הכל מנצח מעבד ייעודי שפיתחו בשם RC-64, שגם הוא מוקשח קרינה כדי לעבוד בחלל.

שבתאי אומר כי השבבים והמחשבים שמפתחת החברה לשימוש בחלל נועדו להתמודד בהצלחה עם קרינה קוסמית, עם טמפרטורות קיצוניות ועם אתגרים מכניים – כשכמובן אלו הרבה יותר קשים לתיקון בחלל, אם בכלל, לעומת האתגרים המכניים שאיתם מתמודדים מי שמפתחים רכיבים "רגילים" לכדור הארץ. "המחשבים שלנו מתוכננים לשרוד ולפעול בחלל במשך שנים רבות, ללא תחזוקה, תוך תיקון עצמי של כל תקלה", מוסיף שבתאי. עד היום לקחו המחשבים והשבבים של החברה חלק במשימות חקר למאדים, לירח, לשמש, לאסטרואידים ולכוכב צדק, בשיתוף עם 3 מסוכנויות החלל הגדולות בעולם: נאס"א, סוכנות החלל היפנית (JAXA) וסוכנות החלל האירופאית (ESA).

יצרנית האייפונים משקיעה

רמון ספייס מדווחת היום (ד') על השלמת סבב גיוס חדש בסך 26 מיליון דולר. ההון שגייסה החברה הישראלית מגיע מחברת Ingrasys, חברת בת של קבוצת Foxconn – המייצרת גם את האייפונים עבור אפל, ו-Strategic Development Fund (SDF), קרן השקעות אסטרטגיות מאבו-דאבי. בסבב השתתפו גם המשקיעים הקיימים בחברה: Grove Ventures ,Deep Insight ו-UMC Capital.

The post הצ'יפ הישראלי של Ramon.Space בדרך למאדים, לצדק, לאינסוף ומעבר לו appeared first on גיקטיים.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1048