כשאתם חושבים על פרוטוקולים אלחוטיים, אתם כנראה חושבים קודם על Wi-Fi או Bluetooth. אבל כשצריכים לייצר תקשורת אלחוטית בין מכונות תעשייתיות הפרוטוקולים הללו בעייתיים כי הם לא מספיק אמינים, מה שמייצר את הצורך המאוד הגיוני – פרוטוקול ייעודי שחברות בתחום משוועות לו. אז סטארטאפ ישראלי פיתח את הפרוטוקול הזה, ומי שמגבה אותו היא אחת מהחברות הגדולות בעולם, שמפעילה בעצמה לא מעט מכונות תעשייתיות.
חיבור קווי? פרוטוקולים לא אמינים? לא תודה
הסטארטאפ הישראלי Coretigo מפתח פרוטוקול תקשורת אלחוטית בשם IO-Link Wireless ואת החומרה הדרושה כדי להשתמש בו. הפרוטוקול שפיתחו בקורטיגו מאפשר, לראשונה, תקשורת בזמן אמת לשליטה ולבקרה בפסי ייצור, מה שאמור לפתור עבור חברות את המגבלה שיוצרת תקשורת קווית על גבי רכיבים מסתובבים או נעים (בכל זאת, מכונות) ותקשורת אלחוטית בפרוטוקולים שאנו מכירים, שאינם מספיק אמינים.

מקור: Cortigo
פרוטוקול IO-Link Wireless שפיתחו בסטארטאפ הישראלי הוא הרחבה אלחוטית של פרוטוקול IO-Link של קונסורציום חברות גדולות כמו Siemens ועוד. "מדובר בפרוטוקול שמאפשר את השליטה בטווח של כ-20 מטר ובמהירות של 5 אלפיות השנייה" מסביר בשיחה עם גיקטיים גבי דניאלי, ראש תחום האסטרטגיה והשיווק של קורטיגו, ומסביר שהחברה מפתחת את ה-Stack, התוכנה ואת החומרה שמאפשרות את הקישוריות הזו. "ברמת המכשיר שעל המכונה קורטיגו מציעה רכיבים בפורמט של PCB לאינטגרציה ישירות לתוך מוצרים חדשים בפיתוח (בשם TigoAir), או רכיבים חיצוניים בשם TigoBridge ו-TigoHub למטרת Retrofit למכונות קיימות" אומר דניאלי.
המכשירים שפיתחו משדרים למכשיר המאסטר – שיושב בלב המערכת של החברות – בתדר החופשי 2.4 גיגה הרץ כאשר כל מאסטר יכול לתמוך בכמה עשרות מכשירים במקביל. חברות יכולות לשרשר עד 3 מאסטרים בכל תא עבודה כדי לחבר כמות משמעותית של מכשירים, אקטואטורים וחיישנים באותו תא עבודה. "המאסטר עצמו מתחבר ל-PLC בפרוטוקולים OPC UA, Ethernet/IP, EtherCAT, PROFINET ברמת האפליקציה/ענן. ברמת התוכנה ה-TigoMaster של קורטיגו מאפשר קונפיגורציה של המערכת כולה" מסביר דניאלי.
הסטארטאפ הישראלי מציג גם פלטפורמת תוכנה בשם TigoLeap למטרת אופטימיזציה של מכונות המיועדת עבור חברות הבונות את המכונות עצמן אך גם עבור משתמשי קצה. הפלטפורמה מאפשרת אופטימיזציה של פעילות המכונה, איסוף מידע מהמכונות ברזולוציה ובמהירות גבוהה ותקשורת בין הגורמים השונים העובדים עליה.
את קורטיגו הקימו ב-2017 ערן זיגמן, המכהן כמנכ"ל החברה; עופר בלונסקי, המכהן כסמנכ"ל מו"פ; ודני וולברג, כמכהן כסמנכ"ל טכנולוגיות. משרדי החברה בישראל ממוקמים באזור התעשייה פולג, והיא מעסיקה 50 עובדים שרובם פועלים מישראל וחלקם בארה"ב, בגרמניה ובאיטליה. בחברה מספרים לנו כי כבר היום יש להם לקוחות משלמים באירופה, ארה"ב ויפן.
אנחנו כבר ב-Threads. באים?
מגייסים מאמזון
לאחרונה השלימה קורטיגו סבב גיוס (B1) בגובה 18 מיליון דולר שאותו הובילה ענקית הטכנולוגיה האמריקאית אמזון דרך Amazon Industrial Innovation Fund, קרן ההשקעות שלה בסטארטאפים בתחום הייצור והתעשייה; בנוסף לקחו חלק בסבב החדש כמה שמות מוכרים נוספים בהם זרוע ההשקעות של ענקית השבבים קוואלקום, זרוע ההשקעות של חברת התקשורת האמריקאית Verizon וזרוע ההשקעות של Emerson.
The post אמזון משקיעה בסטארטאפ הישראלי Coretigo appeared first on גיקטיים.