לעשות שנורקל או אפילו לצלול זה דבר אחד, אבל מה אם הייתם יכולים לנוע בתוך המים כמו דגים? עד עכשיו הדרך הכי טובה לעשות את זה היתה בעזרת סקוטרים תת ימיים, אבל הם דורשים מכם לאחוז אותם היטב ב-2 הידיים, מה שעלול לפגוע בחוויית הצלילה וגם ביכולות התיעוד שלכם למשל. אבל מה אם היו לכם "כנפיים" תת-ימיות שמאפשרות לידיים שלכם להיות חופשיות לגמרי?
ההשראה: כרישים, דולפינים ולווייתנים
הסטארטאפ הישראלי KikFin מפתח מכשיר שאפשר לתאר בתור המקבילה התת-ימית של Jetpack – וכולל אפודה שעליה מורכבים סנפירים ומנועים. בשיחה עם גיקטיים מספר עמיחי מינס, היזם של החברה, שעד היום, כל המוצרים המתחרים בשוק מושכים את הצולל דרך הידיים, מה שדורש הרבה מאמץ ובסוף של דבר מיתרגם לשימוש בהרבה חמצן לצד פגיעה משמעותית ברמת התמרון שלו במים. "תכננו מנשא גב ייעודי לצולל, המחבר 2 יחידות KikFin עצמאיות (יחידות המנוע שפותחו תחילה עבור גלשנים, א.א.) בדמות של כנפיים אנושיות"ֿ, מסביר מינס ומדגיש שהמכשיר עבר חודשים של ניסויים אינטנסיביים, בדיקות אטימות המערכת ועמידות החלקים בעומקים שונים.
הפיתוח החדש של החברה כולל שני סוגי אפודות – KikFin Fly ו-KikFin Fly Pro – שההבדל ביניהן הוא מספר הסנפירים שעל הגב שלכם: שניים בגרסת ה-Fly ושלושה בגרסת ה-Pro. "הפיתוח הוא פטנט מלא שלנו. הפטנט שלנו מכסה כל Jet pack ימי בצורת כנפיים, כאשר הכנפיים הן הסוללות של המוצר. ההנדסה של הכנפיים קריטית להיגוי כשנעים תחת המים, ועליה נרשם הפטנט", אומר לנו מינס. לדבריו, להבדיל ממטוס שמשתמש בכנפונים להיגוי, הגוף המרכזי של המשתמש גמיש, ולכן מספיקה תנועה קלה עם הראש לכיוון הרצוי כדי לשנות את כיוון התנועה. בסקוטר רגיל – זה שהוא היום הסטנדרט בתעשייה ומצריך ואותו מחזיקים בשתי ידיים כדי לצלול, צריך להפעיל הרבה כוח בידיים כדי לעלות ללמעלה או לבצע פנייה.
ההיגוי נעשה בעזרת תנועות הראש של המשתמשים ביחד עם כפפה, שאחראית על השליטה בהפעלת המדחפים שעל האפודה או הפסקה שלהם במידת הצורך. על הכפפה יש גם כפתור שיאפשר לכם מעבר בין 5 מהירויות שונות במהלך הצלילה. הסוללה של המכשיר אמורה להספיק לכם בערך לשעת צלילה, והיא ניתנת להחלפה גם בזמן הצלילה – מתחת למים. מינס מסביר לנו כי הפיתוח של המוצר שאב השראה מכרישים, דולפינים ולווייתנים, עם ניסיון לחקות את יכולות התמרון של סנפירי הצד (Pectoral Fin) וסנפיר הגב של אותם יונקים ודגים לנוע בקלות ובמהירות מתחת למים.
עוד סיפורים כאלו מחכים לכם בערוץ העדכונים הרשמי של גיקטיים
חלק מעניין שכולל הפיתוח החדש של החברה הישראלית הוא העובדה שיש לו חיבור לאפליקציה שדרכה ניתן לשלוט בהגדרות ולקבל מידע על המהירות שבה נעתם, אחוז הסוללה שנותרה לכם, העומק שאליו צללתם ועוד. מינס אומר לנו כי ה-Fly יכול לנוע במהירות מקסימלית של 2.6 מטר בשנייה (כ-9.3 קמ"ש) וגרסת הפרו תגיע למהירות מקסימלית של 3 מטר בשנייה (כ-10.8 קמ"ש) בזכות המדחף הנוסף שמגיע עם הסנפיר השלישי שמותקן עליה. חלק מאוד מעניין באפליקציה של KikFin הוא העובדה שתוכלו לקבוע דרכו "מצב ילדים", שלפי מינס הוא מצב ייעודי המותאם למי שאינם צוללנים ותיקים ולא יכולים לבצע כמו שצריך השוואת לחצים – הכוללת תפיסה של האף, סגירה של הפה ושחרור לחץ באוזניים. מדובר בפעולה קריטית בעומק של 5 מטרים ואילך, ועל כן ניתן לקבוע מראש כי האפודה לא תאפשר ירידה מתחת לעומק הזה עבור מי שאינם מנוסים מספיק.
"להבדיל מהמתחרים, לנו היה ברור שהדחף חייב לצאת להגיע ממרכז המסה והציפה של הגוף כך שיותיר את הידיים חופשיות לשימושים נוספים של הצוללן. יחד עם גיא (ה-CTO של החברה) חשבנו על הגיאומטריה הנכונה, המשקל, הציפה ומרכז המסה של כל סנפיר אל מול גודל הגוף שנע תחת המים ועל פני המים", אומר מינס.
את KikFin הקימו עמיחי מינס, גיא בנון (CTO) ויובל מלכה, והיא מונה כיום 5 עובדים. ב-KikFin טרם חשפו את מחירי ה-Fly ומינס אומר לנו כי החברה בסופו של דבר תשווק את המוצר בישראל דרך צד ג' ותמכור ישירות למשתמשים ביעדים שהם יותר מוכווני צלילה. עד היום גייס הסטארטאפ כחצי מיליון דולר מאנג'לים.
The post פיתוח ישראלי הופך כל אחד לאקוומן appeared first on גיקטיים.