למרות שאנחנו רגילים להתייחס לבנקים בישראל ובעולם כ"מערכת בנקאית" אחת, הרי שבפועל, הבנקים פועלים כמו איים קטנים, והם לא יכולים להעזר אחד בשני לצורך גיוון ההשקעות שלהם. עכשיו רוצה סטארטאפ פינטק ישראלי לפתח להם מרקטפלייס ייעודי, והוא מצליח לגייס הון מקרנות למרות שהמוצר עוד לא קיים ואין אפילו לקוח או דולר אחד של הכנסה.
מנכ"ל של יוניקורן
הסטארטאפ הישראלי CapStack רוצה לפתח מעין "מערכת הפעלה" לבנקים שנועדה לייצר שיתוף פעולה ביניהם, לצורך חלוקת נכסים. "במקום שבנק אחד ייתן הלוואה של 6 מיליון דולר הוא יחלוק אותה עם 10 בנקים אחרים, וכל בנק יתן רק 600 אלף דולר. זה מאפשר לבנקים לבזר את הסיכון ('לא לשים את כל הביצים בסל אחד'), לגוון את הנכסים ולהגיע למצב שהם הרבה יותר יציבים", אומר בשיחה עם גיקטיים אחד היזמים וה-CTO של החברה – צביקה פרלמוטר. הרעיון הכללי מאחורי קאפסטאק הוא לייצר רשת שתאפשר שיתופי פעולה בין בנקים במקום המצב כיום, שבו כל בנק הוא "אי" שאינו מחובר לאף בנק אחר.
פרלמוטר אומר כי המוצר של החברה יוכל לסייע ולמנוע מצבים כמו קריסת Silicon Valley Bank, על ידי הפיכת הבנקים ליציבים ורווחיים יותר. "הנפילה של SVB לפני ארבעה חודשים היא דוגמה מעולה לכך שבנק שלא מגוון מספיק טוב את הנכסים שלו לא שורד", הוסיף. הוא אומר כי בקאפסטאק הבינו שלמרות שישנן רשתות שמחברות בין בנקים בארה"ב לבנקים מחץ לארה"ב (Swift לדוגמה), עוד לא הוקמה רשת טכנולוגית שמחברת בנקים בתוך ארה"ב אחד לשני במטרה לאפשר להם לשתף פעולה.
עתה מדווח הסטארטאפ הצעיר על השלמת סבב פרי-סיד של 6 מיליון דולר, שבו השתתפו 10 קרנות אמריקאיות וישראליות, בהן FinCapital, Selah VC, Valor, Cambrian, Alloy Labs, Cowboy Ventures, Gaingles, Uncorrelated, Future/Perfect Ventures, Tajectory ועוד.
את CapStack הקימו במרץ האחרון פרלמוטר ומיכל ציפלינסקי, מנכ"ל החברה, ואחד המייסדים של יוניקורן הפינטק Pipe, שגייס מאות מיליונים והוערך בשיאו בשני מיליארד דולר. ציפלינסקי היה חלק מ"צוות ההקמה" של סטארטאפ הפינטק הישראלי Fundboxֿ. כיום מעסיקה החברה שישה עובדים – חמישה בישראל והמנכ"ל שפועל מארה"ב. על פי פרלמוטר,יותר מ-60 בנקים בארצות הברית הביעו נכונות להצטרף לפלטפורמה לכשזו תוקם "ועם זה ניגשתי לקרנות" הוא מסביר.
The post בלי מוצר ובלי לקוחות: סטארטאפ ישראלי גייס 6 מיליון דולר appeared first on גיקטיים.