Quantcast
Channel: סטארטאפ ישראלי
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1048

עינת גז ואסף רפפורט משקיעים בסטארטאפ שיאבטח את העברת הכספים שלכם

$
0
0

מקור: Pixabay

העברות כספים ממוחשבות הפכו בשנים האחרונות לכלי בסיסי וחיוני לעסקים, ארגונים ואנשים פרטיים, אבל מעל לכל מרחפת תמיד סוגיית האבטחה. הסטארטאפ הישראלי Trustmi (טראסטמי) פיתח מערכת שמאבטחת מא' ועד ת' את תהליך העברת הכספים עבור חברות ומוסדות פיננסיים. בשיחה עם גיקטיים אומר ה-CTO ואחד המייסדים, אלי בן-נון, כי המוצר שפיתחה טראסטמי נועד לאבטח לא רק את תהליך העברת הכספים מפני האקרים בקפוצ'ונים שחורים בחדר חשוך, אלא גם מפני הבעיה הכי גדולה ברוב הפעמים: הגורם האנושי. לדבריו, המוצר של טראסטמי מזהה גם טעויות אנוש או פריצות פנימיות שיכולות לסכן את תהליך העברת הכספים.

"המוצר שפיתחה Trustmi משקף לארגון מה רמת ביטחון ההעברה טרם ביצועה ויודע לבנות הגנה מפני מתקפות עתידיות והונאות בזמן אמת" אומר בן-נון, "המוצר מגן מפני הונאות המבוססות תקיפת סייבר והונאות בכוונת זדון המבוצעות על ידי אדם מתוך הארגון וכמו כן מפני טעויות אנוש המובילות לאובדן כספים רב". לדבריו, המערכת משתלבת באופן אינהרנטי בתהליך העברת כספים הקיים בארגון ומדרגת כל טרנזקציה לפי צבעים: ירוק – ניתן להעביר בבטחה, צהוב – אותר משהו חשוד, אדום – אל תעביר, מדובר באירוע הונאה".

כבר בתהליך הטמעת המוצר בונה Trustmi אופי התנהגותי של הספק שמבוסס על פעולות העבר שלו, האנשים המרכיבים אותו, החתימה שלו, הקבצים שלו וכדומה. וכך המערכת יכולה להבחין ולאתר בזמן אמת ומראש כאשר יש  חשש להונאה. לדבריו, זה קורה בדרך כלל כשמתקבלת התנהגות שלא תואמת את אופי ההתנהגות שנבנה לספק: "הכלים שלנו מאפשרים לעשות את ההקבלה בין המידע החדש שהתקבל לבין ההתנהגות הסטנדרטית של הספק, ולאותת במידה ומדובר בהתנהגות חשודה שעלולה להיות הונאה". לדבריו, המוצר ניתן להטמעה בקלות במערכות של הלקוחות, והכי חשוב: הוא לא משנה את האופן שבו התנהל הארגון עד כה. לצד הפיתוח שסורק את העברות הכספים ומונע תקלות אפשריות, Trustmi מציעה גם מוצר נוסף שנועד לייעל את תהליך העברת הכספים ומציע אוטומציה מאובטחת של כל תהליך האישורים מקצה לקצה.

את Trustmi ייסדו ב-2021 שי גבאי (CEO) ואלי בן-נון. גבאי החל כהאקר חובב בגיל 13 ושירת 8 שנים ב-8200 ולאחר מכן מילא מספר תפקידים בסיירת מטכ"ל; גבאי הספיק לעבוד אחרי שירותו הצבאי בבנק דיסקונט, שם ניהל את תחום אבטחת המידע. בן-נון עבד בכמה חברות בהן רפא"ל – שם היה חלק מצוות הפיתוח של "כיפת ברזל".

מגייסים מכמה יזמים מוכרים מאוד

היום (ד') נחשף הסטארטאפ עם גיוס של 21 מיליון דולר בהובלת אורן זאב וקרן Cyberstarts של גילי רענן וליאור סיימון. בסבב השתתפו משקיעים נוספים בהם כמה מייסדים של חדי קרן ישראליים כמו אסף רפפורט (Wiz), עינת גז (פפאיה גלובל) וחן עמית (Tipalti). החברה מתהדרת כבר עכשיו בכמה לקוחות גדולים, בהם Colgate Palmolive, חברת תרופות היפנית Takeda וחברת הביטוח האמריקאית CNA.

The post עינת גז ואסף רפפורט משקיעים בסטארטאפ שיאבטח את העברת הכספים שלכם appeared first on גיקטיים.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1048