"חוק מור מת מזמן אלא שהתעשייה הדחיקה את העובדה משיקולים מסחריים", אומר לנו מייסד הסטארטאפ הישראלי NeoLogic והמנכ"ל שלו, ד"ר אבי מסיקה. התפיסה הזו הובילה אותו ואת שותפיו לתכנן ולפתח תשתית חדשה לתכנון שבבים.
לא רוצים להחליף את CMOS, אבל יעבדו איתה
הסטארטאפ הישראלי NeoLogic פיתח טכנולוגיה שנועדה להיות התשתית החדשה לתכנון שבבים, בדומה ל-CMOS. "בטכנולוגיה הקיימת לתכנון (דיגטילי) של מעבדים, קרי CMOS, יש יתירות של פי 2 במספר הטרנזיסטורים הנדרש למימוש פונקציות לוגיות. יתירות זו נועדה לאפשר חסינות לרעש ולתנודתיות מתח. ניאולוג'יק משתמשת בתכנון מעורב (mixed signal), דיגיטלי + אנלוגי, למימוש פונקציות לוגיות וכך מקטינה את מספר הטרנזיסטורים הנדרשים למימוש פונקציות לוגיות", מסביר לנו מסיקה.
הוא מדגיש כי הפיתוח של ניאולוגיק לא מחליף את הטכנולוגיה הקיימת אלא מחזק אותה עם תוספת של תאים סטנדרטים, שלא קיימים כיום, והם יעילים יותר בצריכת הספק ושטח בהשוואה למימוש שלהם ע"י CMOS. "הטכנולוגיה שלנו היא תשתיתית, לא משפיעה על תהליך הייצור ועם תאימות מלאה לכלי התכנון הקיימים", הוא הוסיף.
ניאולוג'יק מדגישה כי הפיתוח שלה אגנוסטי, כמו CMOS, ומיועד לכל מעבד דיגיטלי. מסיקה אומר לנו כי כל מעבד שניתן לתכנן עם CMOS ניתן לתכנן עם הטכנולוגיה שפיתחו, ולכן הם קוראים לה גם Quasi-CMOS. הטכנולוגיה ישימה לתכנון כל מעבד דיגיטלי כולל GPU, CPU, ASIC, FPGA ו-DSP. לפי מסיקה, הטכנולוגיה שפיתחו לא מוגבלת גם מבחינת הארכיטקטורות השונות של השבבים – בין אם זה x86, ARM או RISC-V.
מסיקה הקים את החברה ב-2021 יחד עם זיו לשם (CTO) והשניים מגיעים עם רקע בפיתוח טכנולוגי של מעבדים. החברה מעסיקה כיום 13 עובדות ועובדים, מהם שניים בחו"ל והשאר במשרדים בישראל.
נחשפים עם סבב גיוס חדש
היום (ד') נחשף סטארטאפ השבבים החדש עם הודעה על גיוס סבב Seed בהיקף של 8 מיליון דולר. את סבב הגיוס בחברה הובילה קרן ההון סיכון Maniv Mobility, והשתתפו בו גם הקרנות lool Ventures ו-M-Ventures. החברה נתמכת גם על ידי רשות החדשנות.
The post הסטארטאפ הישראלי שיקטין את השבבים שלנו: "חוק מור מת מזמן אלא שהתעשייה הדחיקה את העובדה משיקולים מסחריים" appeared first on גיקטיים.