ככל שאנחנו משתמשים ביותר ויותר מוצרי SaaS שונים, כך גדלים כאבי הראש של ה-CISO ואחראי האבטחה בחברות ובארגונים. המערכת של Grip Security מאפשרת לארגונים לגלות ולמפות את כל השימוש הארגוני במוצרי SaaS על ידי שימוש באינטגרציות למערכות מידע ארגוניות קיימות, ואחר הגילוי, המערכת מוסיפה שכבת הגנה לגישה לאפליקציות SaaS, כך שהארגון יכול לנהל הרשאות גישה ולעקוב אחרי המידע העובר בין אפליקציות ומכשירים.
בשיחה עם גיקטיים מודה מנכ"ל החברה, ליאור יערי, שב-Grip שישנם לא מעט פתרונות דומים בשוק, אבל לדבריו אלו מבוססים על טכנולוגיות מהעשור הקודם, מה שאומר שהם לא יכולים לכסות ולגלות כל אפליקציה שנמצאת בשימוש בארגונים גדולים.
החברה הוקמה ב-2021 על-ידי ליאור יערי, מנכ”ל החברה ולשעבר ה-CTO של קרן ההון סיכון YL Ventures; עידן פסט, סמנכ”ל הטכנולוגיה; ואלון שנקלר, סמנכ”ל המחקר והפיתוח. גריפ השלימה שני סבבי גיוס תוך פחות משנה, באפריל ובדצמבר של 2021. יערי מספר לנו כי מאז החברה ראתה כבר זינוק של 400% בהכנסות שלה ויש לה כיום עשרות לקוחות משלמים.
היום (ג') מדווחת החברה על השלמת סבב גיוס B בסך 41 מיליון דולר. את הסבב הובילה הקרן האמריקאית Third Point Ventures והשתתפו בו משקיעת הסיד של החברה: YL Ventures, Intel Capital ו-The Syndicate Group. בחברה מדווחים כי במהלך השנה האחרונה גייסו "עשרות לקוחות" ובהם חברות Fortune 500 וגם כמה יוניקורנים.
גייסתם שני סבבים יפים כשהשוק היה במצב שונה ו"הכסף היה בחינם". איך שונה חווית היציאה לסבב עכשיו כשהשוק עדיין באי ודאות (לפחות בישראל)?
יערי: "לגייס כסף אף פעם לא היה קל, ואין ספק שבאקלים הנוכחי קשה אף יותר. משקיעים היום זהירים יותר ורוצים הוכחות מוצקות ליכולת של החברה לגדול. בניגוד לשנת 2021, במהלכה גייסנו את שני הסבבים הראשונים על בסיס החזון הטכנולוגי, הפעם הפן העסקי שיחק תפקיד משמעותי יותר. משקיעים ביצעו מחקרי עומק על לקוחות החברה, על צמיחת שוק ה-SaaS Security, על צוות ההנהלה המורחב ועוד. לגריפ יש היום הכנסות מרשימות שנמצאות בעלייה מתמדת, וגבוהות משמעותיות מהמתחרים. עם זאת, גם המכירות בפני עצמן לא היוו הצדקה מספקת עבור גיוס הסבב החדש. נדרשנו (והצלחנו) להוכיח שבעיות האבטחה בתחום ה-SaaS יהפכו ל'טופ-3' בסדר העדיפויות הארגוני, ומדוע יש צורך אקוטי במוצר שלנו בשוק".
"בתקופות אי ודאות אנו מרגישים בטוחים להמשיך ולהשקיע בחברות ישראליות"
עופר שרייבר, שותף בכיר ב-YL Ventures שמשקיעה בגריפ עוד מסבב הסיד שלה, אמר עם ההודעה על הגיוס כי גריפ מוכיחה שגם בתקופות מאתגרות, חברה שיש לה מוצר חזק שנותן מענה אמיתי לבעיות אקוטיות יכולה לשגשג: "היזמים השכילו לפתור בעיה שכל חברה, גדולה כקטנה, סובלת ממנה – האתגר שבאבטחת השימוש הגובר באפליקציות SaaS בארגונים – ולכן המוצר מצליח גם בהיקפים גדולים. אין לנו ספק שגריפ תמשיך לצמוח ולהוביל בתחומה".
ספיר הרוש, שותפה ישראלית ב-Third Point האמריקאית – שהשקיעה בעבר בחברות מעניינות כמו Rivian, אפיק גיימס ו-Lyft – אמרה כי הקרן זיהתה בגריפ את היכולת לפתור נקודת כאב מהמשמעותיות שיש כיום לצוותי האבטחה, ובעזרת הטכנולוגיה שהיא פיתחה, היא יכולה לספק מענה יעיל וקריטי לשורה ארוכה של לקוחות: "מלבד מספר הלקוחות, גריפ עובדת עם ארגונים גלובליים שאנו אישית מכירים כמחמירים ותובעניים במיוחד בתחום האבטחה, והיכולת שלה לזכות באמונם לאורך זמן מרשימה ביותר על אף היותה חברה הנמצאת בשלב הצמיחה המוקדמת".
לדברי הרוש, הסיבה שישראל אטרקטיבית להשקעות הון סיכון היא שכאן בהשוואה לכל מקום אחר בעולם יש יותר "חברות מרגשות" שמוקמות על ידי אנשים בעלי מוטיבציה ויכולת גבוהה: "לישראל יש היסטוריה מדהימה של תמיכה ביצירה ובצמיחה של סטארטאפים טכנולוגיים כחול לבן על מנת לתמוך בצמיחה, בחוזקה ובשגשוג של ישראל כמדינה. שום תנודתיות זמנית לא תרתיע את המסלול של סטארטאפים בישראל בטווח הארוך". לדבריה, גם בתקופות אי ודאות הקרן מרגישה בטוחה כדי להמשיך ולהשקיע בחברות ישראליות בגלל תהליך הבחינה הקפדני שלה והביטחון לגבי המסלול ארוך הטווח שאליו המדינה הולכת.
The post יש לא מעט סטארטאפים שמאבטחים SaaS, אבל לא כולם גייסו עכשיו 41 מיליון דולר appeared first on גיקטיים.